Lejla H. Selimović: Nevjerovatan je osjećaj biti dvostruka prvakinja na World’s PMU&MICROBLADING CHAMPIONSHIP-u Srbija 2023

0

Za odvažnost posebnu zahvalu Lejla šalje njenim mentoricama, koje su je uvjerile da je sve moguće, te da je Lejla spremna za takmičenje. I da, pobijedila je u obje kategorije u kojim se takmičila, soft eyeliner i obrve.

 Lejla H. Selimović, vlasnica salona „Wings“, nail artist, master edukator za nokte, tattoo i pmu stylist

Lejla H. Selimović 33 -godišnja vlasnica salona “Wings” koji postoji od 2017 godine. Nail artist, master edukator za nokte, tattoo i pmu stylist. 15 godina u svijetu kozmetičkih tretmana od toga zadnjih 5 se bazira na tattoo i trajnu šminku. Majka 4 djece i uspješno balansira poslovne i privatne obaveze.

Dvostruka prvakinja na World’s PMU  & MICROBLADING CHAMPIONSHIP-u Srbija 2023 je Lejla. Sa nimalo očekivanja, bolesna i pod temperaturom je otputovala na putovanje koje joj sada mnogo znači. Dvije kategorije koje je pobjedila su soft eyeliner i obrve. Detaljan razgovor sa Lejlom pročitajte u nastavku.

Lejla već si pisala o trajnoj šminci, šta se od tada promijenilo? 

Od tada pa do sada sam napredovala kao majstor mnogo. Usvojila neke nove tehnike i uložila vrijeme i posvetila se usavršavanju u tom smjeru maksimalno, što je i dalo fantastične rezultate. Klijenti su prepoznali moj trud i zalaganje a savršeni rezultati su osigurali moj uspon na ljestvici dobrih majstora permanent make up-a

Odvažila si se i na takmičenje na Worlds Srbija i pobijedila, kako je došlo do toga? 

Za odvažnost se moram zahvaliti mojim mentoricama, koje su me uvjerile da ja to mogu i usmjerile kako da se spremam za isto. I da, pobijedila sam u obje kategorije u kojim sam se takmičila a to je soft eyeliner i obrve. Obrve sam radila tehnikom Magic Shading Brows, kod klijentica popularna pod imenom puder obrve, koja je sada već toliko uznapredovala da izgleda jako prirodno i gotovo da nema žene koja nema trajnu šminku obrva. Bilo je dobrih majstora i dobrih radova na takmičenju i drago mi je da sam pobijedila jaku konkurenciju, to mi je dalo vjetar u leđa i potvrdu da se sav moj trud i rad isplatio. Soft eyeliner kao moja i najveća ljubav, sada već zaštitni znak, kategorija sa kojom ću izaći i na worlds takmičenje u Bosni, i rad koji ću predstaviti kao jedan od demo live artista tokom ove manifestacije. 

Kakva su bila tvoja očekivanja prije samog takmičenja i kakav je osjećaj naći se tu? 

I za očekivanja su se pobrinule moje mentorice koje su me upozorile da su takmičenja drugačija od rada u salonu, da je atmosfera druga i da su osjećanja i trema na velikom nivou. Otišla sam s ciljem da vidim, osjetim sve to i dam sve od sebe. Naravno čovjek se uvijek nada i to je nešto što ne možete potisnuti. Ja sam jako samokritična i imala sam milion i jednu zamjerku sebi. Ipak, vidjela sam ostale takmičare i nekih od njih me bilo bas strah. A osjećaj je fantastičan. Bar za mene. Euforija, adrenalin, taj takmičarski duh koji se osjeti u zraku je poput opiuma, da sam mogla izašla bih sutra odma na neko drugo takmičenje. Ja sam se instant zaljubila u to. Iako se takmičenje odvilo u grupama, i radila sam 6 sati u komadu, sa kratkom pauzom između grupa ja ni u jednom momentu nisam osjetila umor. U Beograd sam došla bolesna i pod temperaturom ali to me nije spriječilo da obavim zadatak.

Šta dalje? Koji su tvoji planovi za dalje? 

Pa sada za dalje ćemo vidjeti hoće li biti prilike za još takmičenja. Sada ozbiljno, dalje planiram da radim na sebi još, jer uvijek ima bolje od boljeg, planiram kvalitet svog rada dovesti do maksimuma. Trajna šminka sama po sebi je trenutno u najvećem usponu, majstori do te mjere usavršavaju tehnike da se svaki dan nešto novo može naučiti, planiram pratiti trendove i kao i do sada pružati najbolje usluge svojim klijenticama. U skorije vrijeme ću se vjerojatno posvetiti i edukacijama iz ovih oblasti. Ja svoj posao jako volim raditi, iako je i fizički i psihički veliko opterećenje, mene rad odmara, uživam i sa svakim novim radom vidim napredak i to me gura, daje mi volju za naprijed i jedva čekam osmjeh na licu svake svoje klijentice. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here