Razgovor sa Doris Misimovć-Drkić: Inovacije i Trendovi u Njegi Kože

0

Stručnjakinja za ljepotu otkriva tajne za zdravu i mladoliku kožu.

Intervju: Doris Misimović Drkić

Doris Misimovć-Drkić, stručnjakinja za ljepotu i vlasnica Dora Beauty bara, osoba je koja kontinuirano donosi nove trendove i inovacije u industriju ljepote u Bosni i Hercegovini. Njena ljubav prema njezi kože i ljepoti prožeta je dugogodišnjim iskustvom i stručnim znanjem, što ju čini  jednom od vodećih figurom u ovoj oblasti. Kroz svoj rad, Doris ne samo da prati svjetske trendove, već ih i prilagođava lokalnim potrebama, uvodeći nove tretmane i tehnike za njegu kože koji su prilagođeni raznolikosti bosnaksohercegovačkog tržišta.

Kako ste se odlučili da se bavite baš ovim poslom?

Moje interesovanje za ljepotu i njegu kože razvilo se tokom godina, inspirisano željom da pomognem ljudima da se osjećaju samopouzdano i njegovano. Strast prema kozmetici i estetici me je usmjerila ka ovoj karijeri.

Kako spriječiti znakove starenja na licu?

Zdrav način života, uključujući ishranu bogatu antioksidansima, zaštitu od sunca, hidrataciju, i redovnu njegu kože sa anti-age proizvodima, ključni su faktori za prevenciju starenja kože.

Koje su najefikasnije metode hidratacije lica?

Ključne metode su korištenje hidratantnih krema prilagođenih tipu kože, redovno unošenje vode, korištenje hidratantnih seruma i maske koje dubinski hidriraju kožu.

Koliko je važna svakodnevna njega kože?

Svakodnevna njega kože je izuzetno važna jer pomaže u održavanju zdravlja kože, sprečava probleme poput suvoće ili prekomjerne masnoće, i doprinosi dugoročnom zdravlju i izgledu kože.

Koje tretmane preporučujete za očuvanje zdravlja kože?

Preporučujem redovne tretmane poput čišćenja lica, hidratacije, eksfolijacije, te upotrebu maski i seruma prilagođenih potrebama kože.

Šta je face fitness masaža lica i kako djeluje?

Face fitness masaža je tehnika koja kombinuje masažu i vježbe za lice radi poboljšanja cirkulacije, toniranja mišića lica i stimulacije regeneracije kože.

Kome je namijenjena face fitness masaža?

Face fitness masaža je namijenjena svima koji žele održati tonus i mladolikost kože lica, posebno onima koji traže prirodne metode za to.

Koje su ključne komponente ove masaže?

Ključne komponente su tehnike masaže koje ciljaju na mišiće lica, stimulaciju limfnog sistema radi detoksifikacije, i poboljšanje protoka krvi radi bolje opskrbe hranjivim materijama.

Kako se face fitness masaža razlikuje od drugih tretmana za lice?

Face fitness masaža se razlikuje po tome što naglašava aktivaciju mišića lica slično kao što se radi sa mišićima tijela u fitness treningu, dok drugi tretmani fokusiraju na hidrataciju, čišćenje ili uklanjanje bora.

Šta posjetitelji mogu očekivati na 4. sajmu “Beautiful” gdje ste platinasti sponzor?

Posjetitelji mogu očekivati bogat program sa novim trendovima u njezi kože, ekskluzivnim prezentacijama proizvoda, savjetima stručnjaka i mogućnošću da isprobaju najnovije tretmane.

Sa kojim brendovima i tretmanima ćete se predstaviti bh. publici na sajmu?

Na sajmu “Beautiful” predstavit ćemo vrhunske svjetske brendove iz područja kozmetike i dermatologije, kao i inovativne tretmane kao što su face fitness masaža, PRP terapija, i napredne tehnike za njegu kože.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here