HomeInspirativne pričeAleksandar Banjac: Najvažnija je besprijekorna posvećenost, odnos prema klijentima i njihovim željama

Aleksandar Banjac: Najvažnija je besprijekorna posvećenost, odnos prema klijentima i njihovim željama

Aleksandar Banjac, jedan od vlasnika frizerskih salona Capelli

Za početak nam recite nešto o sebi u vidu kratke biografije.

Moje ime je Aleksandar Banjac. Jedan sam od vlasnika frizerskih salona Capelli, koji se nalaze u Banjoj Luci. Kolorist, stilista i edukator za nadogradnju kose. Ovim poslom se bavim već 11 godina, tokom kojih sam se usavršavao na više frizerskih akademija i individualnih edukacija, kako u regionu tako i u inostranstvu. 

Kada i kako se rodila ljubav prema Vašoj profesiji?

Odrastao sam u porodici frizera. Još kao dijete provodio sam mnogo vremena u salonu, tako da se ljubav prema zanatu rodila davno. 

Kako je izgledao Vaš početak i kako se razlikuje od sadašnjosti?

Svaki početak je težak, ali u velikom kolektivu napredak ide dosta brže, jer sve nedoumice i probleme rješavamo timski. Trendovi i tehnike se mijenjaju, a na nama je da ih spremno dočekamo stalnim edukovanjem. Mislim da je ključ svakog uspjeha upornost i ulaganje u sebe kao investiciju koja se na kraju uvijek isplati. 

Šta je za Vas najvažnije u poslu?

Najvažnija je besprijekorna posvećenost, odnos prema klijentima i njihovim željama. Sretni i zadovoljni klijenti mi daju najveću inspiraciju u poslu. Također, mnogo je važna želja za napretkom, za konstantnim usavršavanjem, jer samo na taj način možemo postići veliki rezultat i pružiti najbolje usluge.

Koji Vam je najteži dio posla?

Teško je odgovoriti na ovo pitanje. Kada radimo posao koji volimo tada ne postoji najteži dio. 

Recite nam ukratko o Vašem salonu

Frizerski studio Capelli postoji još od 1999. godine. Nalazimo se na tri lokacije u Banjoj Luci. Izdvajamo se znanjem, profesionalnošću, inovativnošću kao i odličnom saradnjom sa klijentima. Svakodnevno se trudimo da im pružimo usluge na svjetskom nivou, koje su produkt dodatnog ulaganja u edukaciju naših zaposlenih, u regionu i inostranstvu. Na taj način smo omogućili da moderne linije i tehnike šišanja, kao i farbanja, budu dostupne u što originalnijoj formi i u najkraćem mogućem vremenu. Od usluga nudimo i sve tehnike kolora, nadogradnju kose, svečani program, kao i tretmane za njegu i oporavak kose. Za kolor i njegu koristimo Kerastase i L’Oreal Professionnel proizvode. Pored svih usluga nudimo i online prodaju širokog asortimana proizvoda, na našem web shopu (Capelli.ba). Učešća i nagrade na mnogobrojnim takmičenjima donijeli su sedam pehara našem salonu. 

Imate li neku poruku za naše čitaoce?

Uvijek se trudite da budete svoji i slobodni istražiti stil i kolor na koji ćete biti ponosni, sa akcentom na zdravoj, lijepoj i njegovanoj kosi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE