Amela Batak: Edukacije za šminkanje radim već tri godine i mogu se pohvaliti da imam preko 100 učenica

0

Izgradila sam ogromno povjerenje i najdraže mi je kada mi dođe jedna klijentica, a nakon nje ide mama, tetka, sestra , komšinica itd. Tada znam da je to ono pravo i iskreno.

PIŠE: Amela Batak, vlasnica beauty salona „Madamm Amela“

Dobrodošli u intrigantan svijet estetike i luksuza, gdje se svaki detalj pažljivo oblikuje u salonu “Madam Amela”. Danas imamo privilegiju razgovarati s gospođom Amelom, harizmatičnom vlasnicom ovog ekskluzivnog salona. Njena strast za ljepotom i posvećenost kreiranju jedinstvenog iskustva za svoje klijente čini je neizmjerno inspirativnom. Kroz ovaj intervju, zaronit ćemo dublje u priču iza “Madam Amela”, istražujući kako je uspela spojiti eleganciju, inovaciju i tradiciju u ovoj oazi ljepote. 

Za početak nam recite nešto o sebi u vidu kratke biografije.

Školovanje sam završila u Kiseljaku 2006g i odmah nakon toga se udajem i rađam jedno, pa ubrzo drugo dijete. Nakon 10 godina rada u trgovini, shvatam da to nije moj poziv i u augustu 2018. godine odlučujem se za prvu edukaciju za šminkanje kod Ters Bosanske, gdje otkrivam svoje vještine i talente za koje ni sama nisam znala da posjedujem. Dvije godine nakon prve edukacije dobijam angažman na FTV-u kao šminker u emisiji “Ja Blogerica” gdje počinje još veće interesovanje publike za moj rad. U naredne dvije godine, idem na razna usavršavanja ne samo u BiH već i izvan. Nakon četiri godine svoje uspješne karijere, 10. novembra 2022. godine, zvanično otvaram svoj beauty makeup studio “Madamm Amela” u Visokom. Prije 10 godina počela sam da radim na sebi i svojim interesovanjima. Znala sam da želim nešto više od života, ali u tom trenutku nisam imala jasnu viziju. Istraživala sam razna polja i toliko jako sam željela promjenu , da me ni divlji konji ne bi zaustavili u mom naumu. Stavila sam na papir stvari koje volim raditi, koje me ispunjavaju i one koje nikako ne želim. Izbor se polahko sužavao, sve jasnije sam znala šta želim.

Kada i kako se rodila ljubav prema Vašoj profesiji?

Želim slobodu, kreativnost, rad sa ljudima, zadovoljstvo, tuđu sreću. Volim da stvaram, da dajem, a na kraju svega da se ne lažemo želim i finu zaradu. Sve ovo sam pronašla u svom poslu. Odmah na prvoj edukaciji sam znala da je to to, da tu stanuje sve ono o čemu sam sanjala, da tu žive moji snovi.

Kako je izgledao Vaš početak, i kako se razlikuje od sadašnjosti?

Moj početak je bio težak, kakav je vjerujem i svaki početak. Ja potičem iz male sredine i niko nije vjerovao u moju viziju. Najčešći komentari su bili “nema od toga ništa”, “džabe bacaš pare”. Podigla sam malo kredita da bih mogla uplatiti edukaciju i nabaviti početni materijal. Ja sam to vrlo ozbiljno shvatila , ophodila sam se prema tome kao da mi to pripada, kao da sam godinama makeup artist, kao da je to nešto prirodno što je došlo u moj život. Čvrsto sam vjerovala u sebe. Jednom rečenicom sam se vodila: “Ljudi ne vide ono što ja vidim” i to je sasvim uredu. Bila sam u miru s tim. Prve dvije godine, sve što sam zaradila, uložila sam . Konstantno sam ulagala u edukacije i razna usavršavanja. Sada, nakon pet godina mogu reći “bravo djevojčice”, uspjela si. Prije više od godinu dana otvorila sam beauty i makeup studio “Madamm Amela” u Visokom kod Veme. Klijenti mi dolaze ne samo iz Visokog , nego iz cijele BiH, na što sam posebno ponosna . Izgradila sam ogromno povjerenje i najdraže mi je kada mi dođe jedna klijentica, a nakon nje ide mama, tetka, sestra , komšinica itd. Tada znam da je to ono pravo i iskreno. Idem na razna usavršavanja . To je dio moje osobnosti i mog karaktera. Sve što vidim da može bolje, ja tome težim i trudim se da istražim i ono što nam nije na prvu dostupno. Pratim trendove, jer samo tako svojim klijenticama mogu ponuditi najbolje od sebe , a želim da to bude najbolje moguće. Nikada za sebe neću reći da sam najbolja, ali ću reći da uvijek dajem najbolje od sebe u datom trenutku.

Recite nam ukratko o Vašem salonu i/ili uslugama koje nudite.

Usluge salona koje najčešće radim su šminkanje , a posebno izdvajam šminkanje djevojaka na adrese. To nam je posebna čar. Tu proživimo sve emocije , sve one lijepe trenutke, sreću, tugu, suze… Edukacije za šminkanje radim već tri godine i mogu se pohvaliti da imam preko 100 učenica , što na individualnim edukacijama, što na grupnim. Volim da dajem sebe, da prenosim znanje i smatram da sam jako dobar edukator. Mnogo djevojaka kojim sam davala edukacije su napravile određeni uspjeh i to mi je ogromna satisfakcija za dalje. Također ono što volim da radim jeste permanent šminka, a posebno volim PUDER OBRVE. Volim da učim, da pokušam sve što radim dovesti do perfekcije. Svake obrve su drugačije i samim tim su mi svake izazov. Treća godina kako radim trajnu šminku, a već nekoliko usavršavanja je iza mene. Biće ih još!

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce?

Poruka za čitaoce bi bila…  “Možda oni koji vas ne razumiju i ne trebaju vas razumjeti. Šta ako su baš oni vaši učitelji koji vas uče da vas nikada neće svi razumjeti. Da nikada nećete postići da se cijeli svijet slaže s vama . S vašim razmišljanjem, vašim odlukama i izborima šta ako je to njihova usluga vama?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here