Amela Jahić: Uz pomoć moje porodice i tima danas sam trener i poslovna žena koja nema strah od poslovnih prilika

0
743

Bez podrške i stalne potpore njenog supruga, ubijeđena je da ništa od ovoga danas ne bi bilo. Kao veoma sramežljiva osoba u mlađim godinama, zahvaljujući suprugu uspjela je ispoljiti svoje najveće kvalitete.  

Amela Jahić, trener i kozmetičar, te vlasnik Magnetic nails d.o.o.

Amela Jahić je poznata među beauty industrijom i nail tehničarima, shodno tome da je edukator za nokte, ali i ekstenzije trepavica. Edukacije radi u svom edukacionom centru koji je otvoren 2013 godine u septembru i jedini je priznat od Ministarstva obrazovanja. Centar se nalazi u Tuzli, na adresi Turalibegova 11. Magnetic-ov je expert trener, također proglašena za trenera godine u kategoriji svih magnetic-ovih trenera. Osnivač je prvog BH branda za ekstenzije trepavica Alechy lashes i neko ko donosi novitete iz beauty industrije na naše prostore.

Amela Jahić prvenstveno veliki čovjek, a onda odličan edukator, trener, vlasnik i osnivač raznih ideja koje godinama unazad uspješno realizuje sa svojim timom. Amela i Magnetic su sa BeautiFUL časopisom i svim projektima od samog početka, te jedna divna i uspješna saradnja raste u kontinuitetu. Imali smo priliku razgovarati sa Amelom koja nam je ispričala svoje početke i ko je sve to bio njena podrška, bez koje niti danas ne može. U nastavku pročitajte.. 

Draga Amela kada ste prvi put ušli u beauty industriju i kako je izgledao vaš početak?

Moj prvi susret sa beuaty industrijom je bio davne 2000 godine. Suprug i ja smo otvoriti frizersko-kozmetički salon u centru Tuzle i tako zakoračili u svijet ljepote i kozmetike.

Koliko je bilo potrebno da se skroz pustite u beauty industriju, te kako je to sve izgledalo prije 20 godina kada uporedite sa današnjim sistemom i radom?

Moram reći da je početak bio iznimno težak, jer u tom periodu nije bilo lako doći do kvalitetnih preparata i noviteta jer su nam u to doba trebale vize za putovanje bilo gdje. Prve tri godine su bile vrlo stresne dok nismo počeli raditi sa svjetskim brendovima i uvoziti iste jer smo u jednu ruku bili i primorani na to zbog nedostatka kvalitetnih proizvoda i informacija. Danas je to sve na dva-tri klika na telefonu ili kompjuteru.

Da li ste ikada mogli zamisliti da ćete jednog dana doći do nivoa na kojem ste danas, te koliko ste ponosni na sebe ali i naravno vaš tim?

Nikada nisam razmišljala o uspjehu i nekom posebnom nivou, uvijek sam težila i težim da u svom radu klijentima uvijek ali baš uvijek obezbjedim samo vrhunske proizvode i edukacije. Posebno sam ponosna na tim koji me vjerno prati ali u isto vrijeme vrlo sam ponosna i zahvalna svojoj porodici jer su uvijek uz mene.

Koliko vaš tim broji članova, te koje su njihove obaveze, da li rade uporedo sa vama?

Tim broji 10 članova koji su raspoređeni od marketinga, salona, edukacija, terenskog rada i sve što radimo, radimo svi skupa.

Lijepo i pozitivno sa vaše strane jeste što ste svoje kćerke pored njihovog školovanja, dodatno obučili da imaju „posao u rukama“, te i one povremeno rade sa vama? Da li su one isto imale želju učiti uz vas, te na šta ste najviše ponosni?

Kada su one u pitanju sve je došlo spontano, samo od sebe, rekla bih. Od malih nogu su bile vezane za posao u salonu i edukacijskom centru i vrlo rano su izrazile želju da nauče raditi nokte ali i ostale usluge u salonu. Trenutno su na studijima obje ali čim imaju priliku uskaču u pomoć uz ogroman interes i želju. 

Kroz razgovor ste spomenuli da je vaš najveći oslonac i podrška vaš suprug? Da li je i dalje involviran uz sve što radite?

Bez podrške i stalne potpore mog supruga, ubijeđena sam da ništa od ovoga danas ne bi bilo. Lično sam bila vrlo stidna osoba u mlađim danima a moj suprug je uspio da izvuče ono najbolje iz mene i uz konstantno podupiranje i njegovu pomoć sam danas i trener i poslovna žena koja nema nikakvih strahova od bilo kakvih poslovnih prilika. Veliku zahvalnost za uspjeh dugujem upravo svom Alenu koji je moj partner u poslu i životu.

Nedavno ste uspješno realizovali prvi NAIL CAMP u Sarajevu. Recite nam više o tome? 

Da, iza mene i mog tima je uspješno realizovan prvi Magnetic Nail Camp. Ovo je bila jedna od mojih želja već godinama, jer stalno gledamo kako se negdje oko nas održavaju razni događaji na koje ljudi iz naše branše ne mogu otići. Ili je preskupo ili predaleko ili previše dana, tako da smo uspjeli u namjeri da u našu zemlju dovedemo stručnjake koji su unaprijedili znanja naših majstora i nesebično podijelili svoja znanja, a svakako i uživali u društvu i našoj lijepoj zemlji. Kompletna ekipa koja je učestvovala na kampu je otišla jako zadovoljna sa puno utisaka i željom da dođu ponovo, što je za mene izuzetna čast.

Da li planirate jednom godišnje praviti NAIL CAMP, te da li imate podršku ostalih kolega iz nail industrije?

Da, kamp je nastao na ideji da se svake godine ponovo održava. Što se tiče kolega uvijek sam imala i imam podršku svih kolega širom zemlje, a sljedeći kamp će biti vrlo interesantan jer ćemo praviti suradnju i sa domaćim majstorima pored inostranih. 

Moramo spomenuti da ste već 3 put srebreni sponzori Sajma kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL koji će se održati 16.-17.09.2023 u Sarajevu. Samim tim vjerujemo da ste zadovoljni saradnjom i samom idejom koja se realizuje. Slažete li se da je jedan ovakav sajam potreban BiH, te kolegama iz beauty industrije?

Vi ste kao tim uradili nešto čarobno za beauty industriju. S obzirom na to da sam tu već 23 godine i da smo toliko dugo čekali da neko osjeti da može organizovati odličan sajam kozmetike i u našoj zemlji, ja sam lično presretna. Uvijek ćemo vas podržati sponzorstvom i izlaskom na sajam jer ste hrabri mali tim koji zaslužuje svu podršku.

Šta nas može očekivati na sajmu i šta pripremate? 

Što se tiče samog sajma, pripremamo puno noviteta iz svijeta kozmetike, prezentacije novih tehnika kao i organizaciju našeg sad već mogu reći, tradicionalnog takmičenja. Takmičenje će se ove godine održati u sklopu sajma a iz oblasti nail art-a, rada na modelima sa različitim tehnikama i nadamo se da ćemo i ove godine imati puno učesnika jer je bitno druženje, iskustvo koje steknemo a i nagrade neće izostati. Svima nam želim puno uspjeha na sajmu! A kolegama želim uspješnu sezonu i puno zdravlja da je isprate u najboljem sjaju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here