Anamarija Lazarević: Šminka je sloboda i umjetnost koju svako doživljava na svoj način

0
254

Zaista je bio izazov održati se u poslu u prvih nekoliko godina i ispratiti novine koje su sve te medije donijele.

Danas vam predstavljamo Anamariju Lazarević, vlasnicu studia za šminkanje „Sigma“. Sa Anamarijom smo razgovarali o tretmanima i šminkanju. U nastavku teksta pronađite neke od savjeta za savršen makeup.

 Za početak nam se predstavite?

Moje ime je Anamarija Lazarević, živim i radim u Pozarevcu. Imam 28 godina i bavim se profesionalnim šminkanjem već (ovo “već” ide, jer mi vrijeme zaista brzo prolazi) 9 punih godina. Vlasnica sam studia za šminkanje “Sigma”, ali me većina ovdje poznaje kao “Anamariju šminkerku”. 

Šta je za Vas najvažnije u poslu?

Najvažnija je ljubav i želja za uspjehom. Ljubav prema ovom poslu mi je neiscrpan izvor inspiracije za kreiranje jedinstvenih look-ova za moje klijente, a želja za uspjehom najveća motivacija, da kada god stanem, nastavim naprijed. Šminkanje nije samo “uljepšavanje”, zapravo je mnogo više od toga. 

Recite nam više o tretmanima koje nudite u svom salonu?

Opredijelila sam se (trenutno) samo za šminkanje. Smatram da ako nađete nešto u čemu ste dobri, to treba da njegujete i unapređujete, uložite 120% sebe. Meni je svaki novi radni dan izazov i iskustvo više. Pored šminkanja, postoji i usluga edukacija. Nema ništa ljepše, nego kada svoje znanje možete da prenesete na drugu osobu i gledate kako nastaje jedan sasvim novi umjetnik, sa totalno drugačijom i svojom percepcijom i idejom o šminkanju. 

Vi ste makeup artists, recite nam kako ste se odlučili za to?

Odluka o početku rada u ovoj branši došla je sasvim spontano. Imala sam 19 godina i tek koliko sam završila srednju školu i krenula na fakultet. Stalno sam se šminkala i šminkala drugarice. I tako su moje drugarice nagovorile mene da počnem da radim. Od malena sam voljela da crtam, voljela sam umjetnost u svakom obliku i voljela sam da svemu tome dam svoj pečat. Šminkanje je bio način da prezentujem svoju viziju ljepote. Prije 10 ak godina šminkanje nije bilo toliko zastupljeno. Ali kako su se medije razvijale, instagram, tik-tok, donijele su neku sasvim novu i drugačiju potražnju za šminkanjem. Zaista je bio izazov održati se u poslu u prvih nekoliko godina i ispratiti novine koje su sve te medije donijele. 

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce?

Zaista je velika čast! A za vašu divnu publiku samo jedno : uvijek budite svoji. Trendovi dođu i prođu, ali ono što ostaje ste vi. Eksperimentišite, isprobavajte, šminka je sloboda i umjetnost koju svako doživljava na svoj način. Tu slobodu kreativnosti niko ne može da vam oduzme. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here