HomeLjepotaBrazilska depilacija i njena strana priče

Brazilska depilacija i njena strana priče

Dolaskom ljeta dolazi i puno lijepih trenutaka. Odlazak na godišnji odmor, uživanje u sunčevim zrakama i morskim talasima i dobijanje predivnog preplanulog tena, su neke od čari koje nam donosi ljeto, ali da li vam taj ugođaj kvare neželjene dlačice?

Andrea Mičetanović, vlasnica salona ”ESTETSKI STUDIO ANDREA”.

Svoju ljubav prema uljepšavanju gaji još od srednjoškolskih dana, a tokom studiranja na tehnološkom fakultetu paralelno je završila edukaciju za profesionalnog make up artistu. Njen talenat je viđen na mnogim eventima i revijama od kojih izdvaja Cro a Porter, saradnju sa dizajnerima poput Matije Vuice, Zigmana, Ksenije XD Design i mnogih drugih. Ambiciozna i motivisana zadovoljnim klijentima, širi svoje znanje na kozmetološko estetsku oblast, te otvara vlastiti studio, a konstanto se usavršava na stručnim seminarima, webinarima i stručnim prezentacijama noviteta i novih proizvoda što smatra da je veoma bitno za posao koji radi, kako bi pružila svojim klijentima najkvalitetnije usluge.

Sa pravom se pitamo da li je brazilska depilacija samo trend ili je postala potreba. Činjenica je da su kupaći kostimi i veš sve oskudniji, i da je potrebno poprilično izdepilirati bikini liniju da biste u njima izgledali savršeno. Zbog toga, većini žena odmor mogu da pokvare neželjene dlačice, pa tako u svom neseseru često nose pribor za brijanje ili čak odustaju skinuti se u kupaći kostim.

 

Brazilska depilacija zvuči kao idealno riješenje ali još uvijek se vodi kao jedna od taboo tema. Šta je to brazilska depilacija? Da li boli? Koliko često treba da se radi? Postoji li mogućnost infekcije intimne zone i mnoga druga pitanja, objašnjava Andrea Mičetanović.

 

Brazilska depilacija kako joj samo ime kaže, potječe iz Brazila u vrijeme kada su žene počele da nose oskudnije kupaće kostime.

Za one neupućene, ova depilacija podrazumjeva uklanjanje dlačica sa intimnog područja i to u potpunosti. Znači, ne uklanjaju se samo one koje bi izvirivale pored veša, već baš, baš sve. I da, to znači da ako odete u salon morate da se prpremite na to da će vaši intimni dijelovi biti izloženi pogledima. A to je najmanji problem. Bit ćete izloženi i prilično neprijatnom i pomalo bolnom tretmanu.

 

Brazilska depilacija može se izvoditi voskom ili šećernom pastom. Ovakvim vidom depilacije se uklanjaju dlačice sa cijele intimne regije koja je sama po sebi osjetljiva, te je sklonija oticanju i infekciji. Iritacije nakon depilacije mogu uzrokovati svrbež koji može voditi do češanja i upalnih procesa, što u konačnici rezultira infekcijama.

Prirodna vlažna mikroklima tog područja tijela pogoduje i razvoju bakterija i gljivica, a češanje kompromituje zaštitnu barijeru kožu i povećava rizik od infekcije. Zato je vrlo važno izabrati adekvatan salon i stručno osoblje kako bi vam ovakav način depilacije prošao što ugodnije i sa što manje boli. Iz svog ličnog iskustva sa zadovoljstvom mogu reći da je Lycon sistem depilacije provjerena kvaliteta usluge koja se izvodi po posebnom protokolu visokih higijenskih standarda, te je čak 70%manje bolna, a koža ostaje neoštećena i dlačice ne urastaju.

Nakon depilacije trebate sačekati 2 do 3 dana i tek onda izlagati se suncu, otići na kupanje ili solarijum. Idealna dužina dlačica kako bi depilacija bila uspješna je 5mm do 1cm.

 

Uspješno uklanja dlaku, čupajući je iz korjena, tako da o slijedećoj depilaciji ne morate misliti narednih 3 do 5 sedmica.

 

 

Adresa: 5. kozaračke brigade 1, Derventa

Web: andrea.estetski.studio

Instagram : @estetski.studio.andrea

Tel: 066/222-285

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE