HomeLjepotaBrijanje uz tretman toplim peškirom

Brijanje uz tretman toplim peškirom

Brijanje uz tretman toplim peškirom nudi brojne pogodnosti, pomaže pri uklanjanju mrtvih ćelija kože, pospješuje cirkulaciju, pročišćava pore i umiruje kožu. Osim toga, ovaj tretman djeluje opuštajuće na vaše klijente i daje im osvježenje.

S obzirom na to da su tradicionalne brijačnice doživjela preporod u posljednjih nekoliko godina, nikada nije bilo bolje vrijeme za usavršavanje tehnike brijanja uz tretman toplim peškirom. U nastavku pročitajte nekoliko savjeta za pružanje najbolje usluge vašim klijentima.

Brijanje u smjeru suprotnom od smjera rasta dlačica ili ne?

Iako brijanje u smjeru suprotnom od smjera rasta dlačica daje brži rezultat, to može dovesti do osipa i urastanja dlačica. Pogledajte bradu svojih klijenata i pogledajte možete li pronaći smjer rasta dlačica kako biste bili spremni krenuti pravim putem.

Prvo očistite i uradite piling kože 

Prije brijanja očistite kožu kako biste uklonili sebum i prljavštinu. Osim toga, nježni piling će pomoći da koža ostane zdrava i hidrirana dok čisti pore.

Naparite peškire kako biste uradili tretman toplim peškirom

Topli peškir je najvažniji korak tokom vlažnog brijanja! Može vam pomoći da smanjite napor potreban za uklanjanje dlačica i do 70%, sprječavajući iritaciju kože i osip uzrokovan brijanjem. Upotrijebite paru da na higijenski način postignete savršenu temperaturu peškira. Prije nego što peškir nanesete na lice vašeg klijenta nekoliko minuta, razmislite o tome da prvo nanesete malo ulja na područje brade kako biste pomogli omekšati dlačice i podmazati kožu.

Koristite profesionalnu kremu za brijanje

Dok topli peškir omekšava dlačice na licu vašeg klijenta, pripremite kremu za brijanje. Važno je koristiti profesionalnu kremu za brijanje kako biste bili sigurni da je koža pravilno zaštićena od žileta. One također imaju i luksuzniji miris, što daje novu dimenziju iskustvu vašeg klijenta.

Uložite u kvalitetne žilete

Nećete moći pružiti vrhunsku ​​uslugu brijanja ako vaš žilet nije oštar i dobro dizajniran. Za vrhunsko iskustvo brijanja koristite ravni žilet, kako biste efikasno uklonili sve dlačice. Držeći žilet pod uglom od 30 stepeni, pazite da pratite smjer rasta dlačica na licu. Osim toga, možete brijati po dlaci, a zatim u smjeru suprotnom od smjera rasta dlake, ukoliko je potrebno. Ne zaboravite i na pravilnu brigu o žiletu. Morat će se oštriti nakon svakih nekoliko korištenja kako bi se osiguralo da ostane oštar.

Njega nakon brijanja

Vaše brijanje još nije gotovo! Njega nakon brijanja neophodna je kako bi koža izgledala i osjećala se dobro. Čak i najbolje brijanje može učiniti kožu osjetljivom i suhom, pa je umirujuća hidratantna krema ključna. Nanesite kremu i ostavite da se upije ispod drugog toplog peškira kako bi se potpuno upila u kožu. Na kraju, nanesite malo aftershave balzama na kožu, koji će kožu ostaviti svježom i okrijepljenom.

Očistite svoj alat!

Nakon svakog klijenta, pobrinite se da pravilno očistite sve svoje alate. Brijačke peškire treba koristiti samo jednom prije nego što ih operete, osušite i odložite. Žilete i četke trebate očistiti u vrućoj sapunici prije nego što ih potopite u dezinficijens. Možete ih staviti i u salonski sterilizator.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE