HomeLjepotaDr. Asja Begović: REVITAFILL Xtra je novi francuski brend revolucionarnih filera

Dr. Asja Begović: REVITAFILL Xtra je novi francuski brend revolucionarnih filera

REVITAFILL Xtra fileri daju licu punoću i oblikuju ga, a da pritom zadržavamo prirodan, simetričan i uravnotežen izgled.

Piše: dr. Asja Begović

Dr. Asja Begović je ljekar opšte prakse i certifikovani doktor estetske medicine. Vlasnica je klinike estetske medicine “ABeaute” clinique de luxe sa sjedištem u Tuzli. Ordinira u zemljama sirom Evrope.

Tokom godina naša koža podliježe gubitku hijaluronske kiseline, kolagena, potkožnu masnoći i elastičnost. Uslijed konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, volumen, a koža postaje umorna i bez sjaja. Aplikacijom provjerenih hijaluronskih kiselina, veliki utjecaj se vrši na izgradnju izvanstaničnog prostora kože, gdje ima važnu ulogu u balansu vode i ispravljanja nepravilnosti. Dr. Begović koristi REVITAFILL Xtra FILERE kojima ima odlične rezultate, a njeni klijenti su oduševljeni i zadovoljni, što je i krajni cilj. Više o filerima za časopis i portal BeautiFUL piše dr. Begović.

REVITAFILL Xtra je novi francuski brend revolucionarnih filera namijenjenih korekciji lica. Ovaj filer je monofazicni, sterilni, injektabilni hidrogel koji nije životinjskog porjekla, visoko procisen i služi za korekciju deficita mekog tkiva na licu.

Naš dobro poznati zlatni filer predstavlja savršenu kombinaciju hijaluronske kiseline i aminokiselina, koja pomaže u očuvanju kvalitete kože, modificirajući meko tkivo kože i ispravljajući znakove starenja. Također pored aminokiselina glicin i prolin, ovaj filer podstiče proizvodnju kolagena i zbog toga znatno popravlja kvalitet vaše kože, a u isto vrijeme je regeneriše i trajanje je 12-24 mjeseca.

Iz tog razloga REVITAFILL Xtra fileri daju licu punoću i oblikuju ga, a da pritom zadržavamo prirodan, simetričan i uravnotežen izgled.

Ovi fileri također sadrže visok udio hijaluronske kiseline koja će omogućiti izuzetno prirodan izgled jer svima je dobro poznato da hijaluronska kiselina poput spužve navlači molekule vode i na taj način suptilno i prirodno ispravljamo bore i popravlja tonus vaše koze.

Revitafill Xtra 2, 3 i 4 izrađeni su od tri različite gustoće koje su posebno dizajnirane za vraćanje volumena, preoblikovanje kontura, ispravljanje bora ili oblikovanje usana.

U našoj ordinaciji REVITAFILL Xtra filere koristimo za:

* Ublažavanje nazolabijalnih bora

* Obnavljanje izgubljene punoće u obrazima

* Naglašavanje usana

* Oblikovanje linije vilice

* Oblikovanje brade

Oblik brade i vilice reflektuje ženstvenost i čini izgled lica dosta nježnijim. Harmonizacija ženskog lica postiže se vizuelnim sužavanjem brade i naglašavanja kontura vilične regije.

Pravilnim konturisanjem nazolabijalnih bora, uglova usana, najprominentnije tačke na bradi, i popunjavanjem depresije na prednjoj trećini mandibule, postići ćemo podizanje i definisanje ugla donje vilice, redukovati višak kože (nastao starenjem i dejstvom gravitacije), smanjiti podbradak i uspješno korigovati projekciju brade.

Aplikacijom hijaluronskih filera možete dobiti savršen oblik brade i povratiti mladalački izgled donje trećine lica. Prilikom planiranja aplikovanja filera posmatramo labiomentalni prelaz (između donje usne i brade) kao i razmak između linije brade i vrata, njihov odnos i veličinu.

Dodavanjem filera u predio brade podiže se ugao usana i smanjuju marionetske bore miomodulacijom mišića u navedenoj regiji. Također ovim filerima možemo nadoknaditi izgubljeni volumen u usnama. Konturisanjem usana možemo da popravimo asimetriju usana, korigujemo sitne bore na usnama i hidriramo usne. Najbolje od svega, rezultati su trenutačni, mogu trajati do 18 mjeseci, bez potrebnog vremena oporavka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE