HomeInspirativne pričeElena Kenjić Šehovac: Trajna šminka - novi stav prema životu

Elena Kenjić Šehovac: Trajna šminka – novi stav prema životu

Zaljubite se u sebe i svoje lice, osjećajte se ugodno u svojoj koži – ljepota je vaše pravo a ne luksuz!

Piše: Elena Kenjić Šehovac

Elena Kenjić Šehovac rođena je u Sarajevu 1989. godine. Završila je gimnaziju u Istočnom Sarajevu, zatim Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Uvijek je imala sklonosti ka umjetnosti, estetici i pokazivala je interesovanja u tim sferama. Kao dijete je oslikavala zidove škole, išla na razna projektna druženja po Evropi sa mladim umjetnicima. Već 10 godina je vlasnica salona ljepote koji uspješno posluje. Manikura je bila karta za ulazak, a permanentna šminka je bila opredjeljenje od 2016. godine. Tu je ispunila svaki djelić svoje ambicije. Spojila je estetiku i kreativnost. Vrlo brzo postaje trener, CraftMaster, za Academiju S, jednu od najpoznatijih akademija permanentne šminke, koja radi po tehnikama Sviatoslava Otchenash-a.

Klijenti će uvijek imati svoju viziju kako žele izgledati i šta tačno žele postići, a profesionalci su tu kako bi pronašli balans između mogućeg i nemogućeg. Ponekad nije moguće u potpunosti poštovati želju klijenta jer micropigmentacija nije toliko jednostavna kao obična šminka pa kada vam se ne sviđa obrišete i radite ponovo. O permanent make up za časopis i portal BeautiFUL piše Elena Kenjić Šehovac.

Trajna šminka je umijeće postizanja sklada i isticanja onog bitnog ali bez pretjerivanja. Uskladiti želje klijenta sa mogućnostima trajne šminke je cilj.

Danas se žene sve više odlučuju za trajnu šminku na kapcima jer im omogućava isticanje očiju i naglašavanje oblika, njihove trepavice izgledaju gušće, štede vrijeme prilikom spremanja, uvijek su dotjerane bez razmazivanja šminke, te se ne moraju šminkati svaki dan, kao ni skidati šminku na kraju dana.

Eyeliner pristaje skoro svakom obliku i veličini oka te ga je moguće prilagoditi svakom klijentu. Kod samog iscrtavanja eyelinera moramo biti vrlo precizni budući da je područje oka jako osjetljivo. Mirni i lagani pokreti su vrlo važni kako bi krajnji rezultat bio onakav kako želimo. Potrebno je i dobro poznavanje anatomije lica kako bi uskladili oba oka, budući da kod gotovo svih ljudi postoji lagano odstupanje u izgledu i obliku očiju.

Sjenčani ili klasični eyeliner?

Tehnika “Klasični eyeliner” je za one koji žele malo senzualniji i glamurozniji izgled oka, uz pomoć savršeno iscrtane linije eyelinera. Za klasiku uvijek vrijedi pravilo da je odmjerena, sofisticirana i precizna. Tehnika “Eyeliner sa sjenkom” je pak za one koji žele prirodan i sofisticiran izgled trajne šminke, uz pomoć eyelinera koji je blago osjenčen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE