Emina Buljubašić: Lash beauty industrija koja dolazi iz daleke Rusije u BiH

0
212

Emina Buljubašić: Salon LASH HOUSE radi na tome da klijentima pruži najkvalitetniju uslugu nadogradnje trepavica, a uskoro i prodaju najpoznatijih ruskih brendova na BIH tržištu.

Emina Buljubašić, vlasnica salona LASH HOUSE by russian queen

Emina Buljubašić ima 26 godina i prije nekoliko godina se doselila u Sarajevo iz svog rodnog grada Saint-Petersburg-a. Njeno rusko-bosansko porijeklo joj je pomoglo da se odluči za životni smjer. Nadogradnjom trepavica se bavi od 2019. godine, bazira se na ruske tehnike i materijal. Vlasnica je salona LASH HOUSE by russian queen i edukator za nadogradnju trepavica. Kako u današnjem ubrzanom životnom ritmu većina žena nema strpljenja ni vremena za stavljanje umjetnih trepavica svaki dan, nije iznenađujuće da je ugradnja trepavica postala sve traženija kozmetička usluga među ženama. Kako bi klijentice bile što zadovoljnije trepavicama, edukatorica Emina Buljubašić je stigla i do daleke Rusije kako bi donijela najbolje i najnovije tehnike i materijale za trepavice.

Uvijek sam razmišljala koji biznis bih mogla pokrenuti u Bosni i Hercegovini, a da to bude povezano s donošenjem ruskog kvaliteta na BH tržište. Moja majka Elena i otac Zahir su mi dali najveći vjetar u leđa kada su mi dali ideju da se bavim nečim iz beauty svijeta. Bila je razlika kad smo uporedili na kojem nivou je u Petersburgu kvalitet radova nadogradnje trepavica i u Sarajevu. 

Moja priča je započela odlaskom u Moskvu na moju prvu edukaciju za nadogradnju trepavica i malom sobicom u Sarajevu gdje su počeli moji prvi koraci ka poslu lash tehničara.

Nakon 5 godina i dalje imam iste probleme u svom salonu, a to je da objasnim masterima i klijentima kako treba i kako ne treba izgledati nadogradnja trepavica. Većina mastera nažalost misle da rad na principu “zalijepi sve u jedno zbunje iste dužine da izgleda gusto i požuri da klijent što prije izađe” je ispravan. A onda se klijenti ne odlučuju ponovno na tretman nadogradnje trepavica jer su imali problema kao sto je ružna nadogradnja koja je otpala za 7 dana, oštećene prirodne trepavice, upaljene ili inficirane oci, čupanje i kidanje vještačkih trepavica zajedno s prirodnim prilikom tretmana skidanja ekstenzija.

Imat ću pravo da kažem da učim klijente svog salona da postoje apsolutno različite vrste trepavica, da uz kvalitetan rad njihove prirodne trepavice se neće oštetiti i da će nositi svoju nadogradnju preko mjesec ipo dana. Kad dođete kod nas na tretman mi ćemo od vas tražiti informaciju kakve trepavice želite da odaberete, zakrivljenost, dužine, gustinu, oblik i boju, a na nama će biti da odredimo ostale stavke i da vam preporučimo da li će po pravilima modeliranja pogleda vama odgovarati vaš izbor ili da vam preporučimo alternativu koja će Vama najviše odgovarati.

Najveći boom i zaluđenost trepavicama se desila prije 3 godine kada sam uvela ekstremne zakrivljenosti na našem tržištu. Naše klijentice su se zaljubile u L i M trepavice jer izgledaju neobično i ističu se u masi kako ja to zovem “dugih gustih žbunčića na očima”.

Tako se desio i boom među masterima koji su shvatili koliko klijentice žele da nose ekstremne zakrivljenosti i da im je potrebno znanje kako da rade sa takvom vrstom vještačkih trepavica.

Želim da objasnim ženama i djevojkama da trepavice mogu izgledati u potpunosti različito, od diskretnih “nevidljivih” do ekstremnih i glamuroznih.

Danas salon LASH HOUSE radi na tome da klijentima pruži najkvalitetniju uslugu nadogradnje trepavica, a učenicama našeg salona najopširnije znanje o svim tehnikama nadogradnje trepavica, a uskoro i prodaju najpoznatijih ruskih brendova na BH tržištu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here