Estetski pedikir

0
771

Estetski pedikir stopala je tretman koji uklanja mrtve ćelije sa kože, omekšava tvrdu kožu, oblikuje i tretira nokte na nogama. Dobar tretman stopala je kao raj, zar ne?

Tehnike se mogu razlikovati pa je važno pronaći onaj pravi estetski pedikir stopala za sebe. Pedikir je sjajan način da pružite svojim stopalima neophodnu njegu. Također, estetski pedikir pomaže i kod pravilnog držanja tijela – osigurava prirodno hodanje koje postaje udobnije zahvaljujući njegovanim stopalima. Pedikir može itekako da smiri i opusti kada se kombinuje sa nekim drugim tretmanima. Estetski pedikir podrazumjeva obradu stopala, noktiju i lakiranje.

Sam tretman traje oko 60 minuta. Ovo je ustvari klasični pedikir, koji se vrši kod onih osoba koje nemaju posebnih problema sa stopalima. Svrha estetskog pedikira je prvenstveno održavanje zdravih nogu i noktiju i njihovo njegovanje. Savremeni način života, između ostalog ima veoma negativne posljedice za naša stopala. Estetski pedikir stopala može osvježiti stopala, eliminisati stres i ublažiti probleme modernog života.

U kozmetičkim salonima u novije vrijeme možete sebi priuštiti više vrsta estetskih pedikira.

U zavisnosi šta više volite možete birati između pedikira koji se zasniva na mirisnim kupkama uz pomoć kojih se omekšavaju stopala ili pedikira u kojima se stopala zamotavaju u specijalne flastere koji omekšavaju stopala.

Za one koji žure i nemaju puno vremena za tretman a ipak žele da imaju njegovana stopala preporučujemo Mavex pedikir koji se radi uz pomoć flastera. Za razliku od klasičnog pedikira ne trebate potapati noge u kupku već taj dio mjenjaju specijalni flasteri koji stopala pripreme za uklanjanje viška odumrle i suhe kože. Specijalna mješavina ekstrakata bilja i glečeske vode sa švicarskih Alpa, suhe naslage pretvara u gel masku i vrlo lagano se odstrane sa stopala. U ovom pedikiru nema upotrebe žileta, skalpela, brusilica i u potpunosti možete uživati u njezi i opustiti se bez straha od povreda. Svi proizvodi za ovaj pedikir su potpuno prirodni i ne sadrže parabene, formaldehid, konzervanse, mineralna ulja kao ni parafin. Proizvedeni su iz ektsrakata biljaka sa švicarskih Alpi i biljaka kao što su gorčica, smreka, borovnica i čiste glečeske vode.

Ovo je ugodan i nježan tretman koji daje nevjerovatnu mekoću stopalima možete ga uraditi i za vrijeme nekog tretmana lica. Za potpunu njegu preporučujemo upotrebu Mavex kreme za kućnu upotrebu, koja pomaže u sprječavanju formiranja suhih naslaga.

Cjene pedikira se kreću od 35-40KM pa sve do 50KM sa uslugom geliranja noktiju na nogama, bilo da je french varijanta ili neki nail art!

Piše: Amela Jahić, kompanija Megnetic nails d.o.o.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here