Frizure koje vas čine mlađima

0

Izbjegavajte tačne razdjeljke

Strogi stil vas čini starim, radije praktikujte neželjene, neobavezne izglede: izbegavajte tačne razdjeljke, tako da nije i najmanji sivi izrastak odmah vidljiv. Neuredan izgled podmlađuje – izlizani rezovi, pojedinačni pramenovi padaju u lice izgleda kao mekani fokus

Frizura sa šiškama

Nije bez razloga da ljudi vole da kažu “bangs before botox” na engleskom. Frizure s šiškama čine vas mlađima i vjerojatno su najbolja Botox alternativa. Izgled je automatski usmjeren na područje oko očiju, crte lica su uokvirene i, uzgred, male bore na čelu jednostavno nestaju ispod ponija.

Frizure sa neurednim loknama

Sa godinama, konture lica postaju malo teže, linije i male bore se povećavaju. Ali nema potrebe za panikom, lagane kovrče ili lokne koje podsjećaju na plažne valove optimalno kompenziraju teže konture. Osim toga, oni donose zamah u kosu, koja izgleda dinamičnije i mlađe.

Tople boje za kosu

Ne samo rez i oblik nego i boja kose utiče na to da li izgledate starije ili mlađe. Sivkaste, blijede boje kose čine kožu manje blistavom i imaju tendenciju starenja, toplije tonove laskaju tonu kože i čine da izgledamo mlađe. Posebno su prirodni najzanimljiviji detalji u kosi sa Balayage tehnikom. Bolje od bilo koje kreme protiv starenja!

 

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here