HomeLifestyleGliteri! Pravilo je da nema pravila, ALI…

Gliteri! Pravilo je da nema pravila, ALI…

Ono što posebno raduje jeste povratak svjetlucavog izgleda, a tu prije svega mislimo na kapke. Gliter šminka je pravi izbor za večernje izlaske i trenutke u kojima ćete željeti da zablistate. Zašto bi se zadovoljila već viđenim, kada u par poteza četkicom možeš da pokažeš svu svoju posebnost i izdvojiš se od prosjeka?

Pravilo je da nema pravila, ALI…

U beauty svijetu sve je ponovo u znaku sjaja i hrabrih poteza. Bez obzira da li ih voliš ili ne, šljokice prave onu finu razliku u šminkanju, naročito u specijalnim, večernjim prilikama u kojima ćeš željeti da se predstaviš u najlepšem mogućem izdanju.

Pri njihovom korištenju važi pravilo da nema pravila, ali jedno ipak postoji: ne smiješ da pretjeraš! Sigurni smo da ne bi voljela da te neko pobrka sa novogodišnjom jelkom ili učesnicom karnevala u Riju. Da se to ne bi dogodilo, važno je da uvijek odabereš jedno, maksimum dva mjesta na licu koje ćeš naglasiti gliterom.

Sloj po sloj

Gliteri za oči spadaju u “dramatičnu” šminku. Pomoću pljosnate sintetičke četkice na kapak nanesi bazu za glitere, a potom i sam gliter prah. Postepeno nadograđuj slojeve kako bi kontrolisala situaciju i dobila upravo onaj intenzitet boje i sjaja koji priželjkuješ. Ne zaboravi da su čestice trodimenzionalne i da se presijavaju, zbog čega moraš voditi računa o svijetlu pod kojim se šminkaš. S vremena na vrijeme se odmakni od ogledala kako bi svoj make up sagledala iz svih uglova.

Gliter šminka – zavodljiva i šik!

Ako želiš da gliter ostane netaknut cijele noći i da svjetlucave čestice ne završe svuda po licu, neophodno je da koristiš bazu ili gliter glu. Ovaj proizvod je posebno važan onima koji imaju spuštene kapke, jer sprečava preslikavanje i stvaranje ružnih naslaga na pregibu kapka. Efekat zavodljivih i šik očiju bit će još dominantniji ukoliko ispod sjaja prvo naneseš kompatibilnu ili čak kontrastnu boju iz palete sjenki u odnosu na boju odabranog glitera. Uz zift crni ajlajner i par slojeva maskare, magičan pogled biće zagarantovan!

Ukoliko nisi adekvatno opremljena i nemaš bazu za gliter u svom neseseru, za prvu pomoć ti može poslužiti i ljepak za vještačke trepavice. Ne brini, lako ćeš ga skinuti bilo kojim sredstvom za skidanje šminke.

Bezbroj kombinacija za savršeni look

– Ako želiš da sasvim običan makeup pretvoriš u avangardu, gliter možeš nanijeti ispod donjeg kapka.

– Šljokičasta tekstura će sjajno izgledati ako je staviš samo u uglove očiju. Tako ćeš postići romantičan i zamišljen pogled idealan za večernje prilike, samo odaberi boju i veličinu čestica. Sitnije su glamuroznije, a krupnije služe za postizanje vamp efekta, zavisi za šta si u kojem trenutku više raspoložena.

– Gliter šminka preko cijelog kapka je simbol ekstravagancije, naročito ako se odlučiš za nešto krupniju granulaciju.

– Smokey eye i bronzani gliter su posebno privlačna kombinacija, baš kao i savršeno izvučen ajlajner sa dužim, tankim krilom na koje se “naslanja” izrazito ljubičasti štras.

– Braon ili čokoladna sjenka za oči namazana preko cijelog kapka i sjajni zlatni tonovi glitera pri korjenu trepavica, obećavaju najviši stepen glamura.

Da usne sijaju kao dragi kamen

Kada je riječ o usnama, prvo nanesi ruž, a potom gliter. On će bez problema prionuti na podlogu od karmina, a ako želiš da budu sočne, zavodljive i volumizirane, namaži preko glitera sloj providnog sjana za usne. Da li možeš da zamisliš koliko uzdaha će izmamiti osmjeh u boji rubina?

make-up.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE