Henna brows i BB glow tretmani

0
554

Voljeti svoj posao Vas čini vrsnim majstorom svoga zanata

Maja Lešinger Kučuk, licencirani kozmetičar i zaposlenica Beauty studio Bubamara u Zenici.

Edukator je već tri godine. Njeni počeci nisu bili baš sjajni jer je uvijek imala problem u komunikaciji s ljudima. Ali ponekad je potrebna samo jedna ruka da vas pogura i pokaže vam koliko vrijedite i koliko možete. U njenom slučaju to je bila Smaragda Jaganjac, njen poslodavac kojem je neizmjerno zahvalna.

Edukatorski posao nije toliko lagan kao što izgleda. Potrebno je dosta strpljenja i ljubavi da osobu naučite ono što ponekad ni riječima ne možete objasniti.

Glavni cilj joj je da njene učenice i kolegice od nje odu sa osmijehom na licu i zadovoljne prenesenim znanjem. Biti edukator nije samo poznavati posao nego što više ga približiti budućim kolegama i kolegicama.

 

U ovom tekstu će se osvrnuti na trenutno dva najpopularnija tretmana kako kod nas tako i šire u BiH, Henna brows i BB glow.

Neće opisivati proces nego će pokušati prenjeti svoju ljubav koju ima prema ovom tretmanu.

Henna brows, osim što dobijate vizuelni izgled Vaših obrva sličan puder obrvama, također dobijate prirodnu boju na obrvama koja je dosta trajnija od klasičnog farbanja. Trajnost Henna brows je čak do 4 sedmice na dlačicama, zavisno od Vaše kože. Ono što rijetko ko spominje u vezi ovog tretmana jeste to koliko je on u suštini zdrav za Vašu kožu. Kana je inače poznata kao biljka koja jača korijen dlake i pospješuje rast novih dlačica. Kleopatra ju je koristila, pa zašto ne bismo i mi.

Kod Myamy Henna brows nema promjene pigmentacije kad krene da se ispira, tako da nećete imati neugodnosti sa crvenilom na Vašim obrvama. Toplo Vam preporučuje ovaj tretman i nada se da će u skorije vrijeme totalno zamjeniti bojanje obrva klasičnim farbama.

BB glow

Ovaj tretman lica je pogrešno protumačen i osjećam dužnost da ga predstavi u pravom smislu. Efekat BB glow-a nije trajna ili polutrajna šminka i Vaše lice neće izgledati kao da već imate puder, nego će Vaš ten biti izjednačen i Vaša koža zategnuta i baršunasta u toj mjeri da Vam puder više neće trebati. BB glow je puno više od estetskog tretmana. Ono što malo vas zna jeste koliko su pigmenti koje unosimo pod kožu zapravo zdravi za Vaše lice, koliko je regenerišu i podmlađuju. Kada je struktura zdrava, neke korekcije je lakše raditi.

14 prirodnih biljaka se nalazi u jednoj ampuli styve pigmenata za tretman BB glow. Samim tim Vaša koža se regeneriše, hrani i nadopunjuje određenim vitaminima koji su neophodni za zdrav i skoro savršen izgled.

Bitno je na pravi način objasniti klijentu šta zapravo BB glow znači za njegovu kožu.

Volite svoju kožu, svoj prirodan izgled jer ne postoji ružna žena, samo manje dotjerana.

U novoj 2020.godini Maja Vam želi puno uspjeha kako na poslovnom tako i na životnom planu.

Nadograđujte sebe, budite uspješne šta god da radite jer sve je moguće ako vjerujete, ističe Maja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here