HIFU TRETMAN je najnovija i najnaprednija tehnologija u estetskim tretmanima

0

Vrhunski trendovi iz svijeta kozmetike u Bosni i Hercegovini

HIFU TRETMAN je najnovija i najnaprednija tehnologija u estetskim tretmanima

 

Vrhunski trendovi iz svijeta kozmetike sve brže stižu u BiH. Jedan od takvih je HIFU tretman koji je zahvaljujući Kozmetičkom salonu Ivana stigao prvi put u Hercegovinu. HIFU (High Intensity Focused UItrasound) tretman je najnovija i najnaprednija tehnologija u estetskim tretmanima a potreban je samo jedan tretman za postizanje nevjerojatnih rezultata. Najdjelotvorniji je aparat u tretiranju opuštene kože lica, vrata i dekoltea, te razbijanja masnih nakupina.

Razgovarali smo sa vlasnicom Kozmetičkog salona Ivana, Ivanom Delić, koja je pojasnila da je, u želji da svojim klijentima pruži najbolje, odlučila da u svom salonu radi ovaj svjetski poznati tretman. Prateći trendove u svijetu znala je da je upravo HIFU tretman ono što je potrebno Mostaru ali i cijeloj Hercegovini.

„Jedinstvena karakteristika aparata je vrlo precizno, energetsko i dubinsko djelovanje. HIFU  tretman koristi tehnologiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta, tako da se iznimnom kirurškom preciznošću grije tkivo na određenoj dubini i tako uzrokuje neposredan lifting“, pojasnila je Ivana.

Ovaj revolucionarni tretman pokazao se idealan kod:

  • uklanjanja – zaglađivanja bora
  • podmlađivanja
  • intenzivnog liftinga i učvršćivanja kože
  • podizanja kože na bradi
  • smanjenja podbratka
  • smanjenja masnih ćelija

„HIFU tretmani su sigurni, jer dolazi do zagrijavanja isključivo u žarišnoj točki i ne postoji opasnost od nekontroliranog zagrijavanja. S obzirom na visoku temperaturu koju uređaj postiže stimulira stanice i proizvodnju kolagena i elastina, te pomlađivanje tkiva. Prirodni lifting vidljiv je već nakon jednog tretiranja. Većini klijenta potreban je samo jedan tretman ali ukoliko je potrebno ukloniti više masnih naslaga tretman se može ponavljati. Tretman na području stomaka se može ponoviti već nakon 21-og dana, dok lice može nakon 60 do 90 dana“, objašnjava nam Ivana.

“Cijena tretmana određuje se po zonama koje se rade. Ono što je posebno potrebno istaknuti je da tretman ne boli, nema igala i nikakve nelagode“, kaže Ivana.

„Prvi rezultati se vide neposredno nakon tretmana, a krajnji rezultat se vidi nakon 60 do 90 dana. Korektivni tretman se može uraditi nakon toga, kako bi smo dobili što bolji krajnji rezultat. Tretmani se mogu raditi tokom cijele godine. Tretirati se mogu lice i tijelo, a cijeli postupak je ugodan i bez nuspojava“, objasnili su nam u F&A Ultra Beauty Centru koji su ovaj tretman doveli u Sarajevo.

Efekt je dugotrajan, traje i po nekoliko godina ovisno o stanju i dobi kože. U F&A Ultra Beauty Centru u Sarajevu cijena tretmana za kompletno lice je 500KM. Gornji dio lica je 200KM, a donji dio lica 300KM.

Prije nekoliko sedmica HIFU tretman stigao je i u Trebinje. LOTUS Beauty Studio iz Trebinja odnedavno nudi ovo neinvazivno zatezanje lica i tijela sa vrhunskim rezultatima. Cijena koju naplaćuju za tretmane kreće se između 350 i 600 KM.

„Visina cijene koju u Lotus Beauty Studiju naplaćujemo zavisi od površine tijela koja se tretira. Tako npr. lice, podbradak ili vrat košta oko 350 KM dok stomak naplaćujemo između 500 i 600 KM. Dakle, cijene su individualne jer ne traže svi isto odnosno ne tretira se uvijek ista površina kože“, pojasnila je za BeautiFUL Milena Glavatović, vlasnica salona.

Naši stručnjaci nam ističu da HIFU tretman nije isključivo namijenjen za ljepši spol. Veliki broj muškaraca je također pribjegao ovom tretmanu i svi su bili jako zadovoljni rezultatima.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here