Irena Tica: Ne zaboravite, dostojanstvena žena gleda svoje nokte, a ne tuđa posla

0

Ono što je u posljednje vreme najtraženije su sve moguće varijante milky nijansi, eventualno milky sa iskricama ili šljokicama.

Irena Tica, Diplomirani profesor Fizičke kulture i diplomirani Kineziterapeut

Nokti su važan dio našeg izgleda i često se kaže da su oni ogledalo naše higijene i stila. Stoga je važno da se brinemo o svojim noktima kako bismo imali uredne, njegovane i atraktivne nokte

Recite nam nešto o sebi?

Ja sam Irena, supruga, majka dvoje dece. Diplomirani profesor Fizičke kulture i diplomirani Kineziterapeut. Imam 39 godina i živim u Novom Sadu. Inače sam iz Sarajeva na šta se posebno ponosim ❤️

Otkud Vas u ovome poslu i otkud ljubav prema istom?

Kako nisam uspela da se zaposlim u struci, a ljubav prema noktima traje oduvek, eto mene u ovom poslu. Spoj neke tada alternative da se nečim bavim u životu i spoj čiste ljubavi.  Prelomni momenat je bio 2010-e godine kada sam imala najteži period u životu, posebnu snagu sam našla upravo u noktima. To mi je upotpunilo dan, nešto sto mi je odvlačilo misli, dalo mi neku čudnu snagu i na neki način me održavalo. Tada mi mama kupuje starter set i ja krećem po ceo dan da gledam sve o noktima i probavam sve što sam videla. Nekada su mi noktići bili hobi a sada uveliko posao kojim se bavim, i od čega živim. I onda i sada uživam u svakom setu noktiju, tu se baš ništa nije promenilo.

Možete li nam reći nešto više o tome da ste sertifikovani nail tehničar?

Kako sam i sama išla kod manikirki, i uvek im nalazila zamerku bilo je logično da se oprobam prvo na sebi. Ubedjena sam bila da ću ja to bolje uraditi i nisam pogrešila. Uradila sam bolje i brzo shvatila da bih trebala time i da se bavim. Ali nisam bila zadovoljna svojim radom i odlučujem da odem na svoju prvu obuku. Nakon nje sve biva bolje ali onda je usledila velika pauza, zbog dve trudnoće i moj povratak je morao biti ili u punom sjaju ili prestajem da se bavim ovim. Ili ili, nema proseka i površnosti jer sam znala da ja to mogu. Nastupila je Korona i ja krećem da uplaćujem prve online obuke, i bilo ih je dosta, bilo je i dosta nails maratona, humanitarnih maratona, raznog materijala pregledanog, sati i sati gledanja i probavanja, usavršavanja, pa još usavršavanja i evo me tu sam gde sam. Konačno zadovoljna svojim radom.

Iskreno nisam ni sumnjala u sebe.

I još da dodam, mnogi ulaze u ovaj posao olako, misleći da su nokti jednostavan i lak posao, ali izrada noktiju je sve samo ne to. 21 vek je i sve je podignuto na viši nivo na moje veliko zadovoljstvo, od znanja i umeća do higijene, zdravlja i sterilizacije i uopšte pristupa ovom poslu ( prvenstveno mislim na poštovanje sebe i svog rada i svega sto si u sebe uložio) i tu se mi ustvari razlikujemo. Puno se razlikujemo. Svaki rad govori za sebe ali ja sam definitivno na onoj strani onih manikirki koji znaju svoj posao i znaju šta rade. Zato na mom profilu i piše sertifikovani manikir.

Koje tehnike najčešće radite i koje vrste manikira su najtraženije?

Najviše radim Rubber baze, isključivo na kratke nokte i neku manju srednju dužinu, takodje i ojačanje gelom. Redje izlivanje nokte ali rado ih izlivam kada je to potrebno.   Po meni ono što nikada neće prestati biti traženo su uredni nokti, kratki, jednostavni, sa dobro sredjenim zanokticama. French takojde, crveni isto. Ono što je u poslednje vreme najtraženije su sve moguće varijante milky nijansi, eventualno milky sa iskricama ili šljokicama. I ja ih takodje obožavam i najviše radim.

Izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Izazovi su mi uvek izlivanja noktiju tj. Pretvaranje kratkog nokta do neke dužine. To je nešto što je uvek izazov i nešto što je vredno slikanja i prikaza na profilu.

Planovi za dalji razvoj poslovanja?

Ah ti planovi, imam ih više. Pre svega želim da sam zdrava i da nastavim i dalje sa uživanjem da radim ovaj posao. U nekom svom kutku, po mom izboru sredjenom, da mogu sa osmehom da dolazim i pre radnog vremena i da ostajem i posle radnog vremena u njemu, sa zadovoljstvom, da se osećam kao svoj na svome. Da prenesem svoje znanje i na ostale devojke koje žele da se bave ovim poslom, sertifikati su mi odavno spremni. To će biti to od planova za posao, za mene sasvim dovoljno da budem srećna i zadovoljna.

Poruka čitateljima

Drage moje dame, vodite računa kome prepuštate svoje noktiće jer zdravlje je uvek na prvom mestu. Brinite o svojim noktićima, jer sve je lepše kad su noktići tu, brinite i o sebi. I ne zaboravite dostojanstvena žena gleda svoje nokte a ne tudja posla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here