Izbrišite deset godina sa lica pravilnim izborom šminke

0
Close up photo beautiful amazing mature she her lady send air kiss hold new collection pomade applying putting great result lipgloss go romantic date wear white t-shirt isolated grey background.

Volite da se šminkate, ali to nekako nikada ne ispadne kako treba. Ne znate gde grešite i da to ima veze sa pravilnim izborom šminke i načina na koji je nanosite.

Prilikom izbora make upa bitan je način njegovog nanošenja ali i tekstura samog proizvoda koji koristite. Nije isto ako vam je koža lica suva ili kada je masna. Pravi  izbor šminke može da vas učini deset godina mlađim u samo jednom trenutku. Promenite način na koji ste to do sada radili i izgledaćete puno odmornije i svežije. Upamtite savete koji su pred vama:

Koristite prajmer za pokrivanje sitnih nedostataka

Prvi korak u šminkanju svake žene je korišćenje prajmera. Prajmeri sadrže glatke silikone koji popunjavaju i omekšavaju sitne bore i linije, čime prikrivaju nedostatke na vašoj koži.  Prajmer omogućava lakše i efikasnije nanošenje pudera na lice. Ukoliko pre nanošenja pudera na lice, stavite prajmer, puder će ostati postojan, daće tonus i sjaj vašem licu. Ako imate suvu kožu lica ne morate da koristite prajmer, jer će na suvoj koži šminka dugo stajati. Ovaj tip kože ima i manje vidljive pore.

 

 

 

Stavite prvo tečni puder, pa onda korektor

Ponekad korektorom prekrivamo samo par problematičnih područja, kao što su mrlje nastale sunčanjem, tamni kolutovi oko očiju i crvenilo oko nosa. Žene uglavnom prvo stave korektor pa tek onda puder, mada bi trebalo da urade obrnuto. Prvo stavite puder, i to koristite pudere koji sadrže izuzetno hidratantne sastojke i koji su formulisani za starenje kože. Posle pudera nanesite korektor na područja kojima je potrebna veća pokrivenost. Kada je reč o korektoru, koristite pigmentisane formule, koje nisu previše tečne.

Pravilnim izborom šminke dajte prednost svetlucavim senkama

Senka ima veliku moć u stavaranju mladolikog izgleda. Prednost dajte onim svetlucavim. One objedinjuje sva najbolja svojstva kremastih, puderastih i tečnih senki za oči, a sastoje se od pigmenata i bisernih čestica koje daju metalik sjaj, kada je nanesete na kapak.

Nikako ne preskačite hajlajter

Stvorite efekat savršene kože tako što ćete naneti hajlajter tik iznad jagodica. Hajlajter je jedan od proizvoda koji može da promeni vaš izgled ukoliko se pravilno nanese. Prelamanjem svetlosti na naglašene delove lica utiče da izgledate mlađe i svežije.

Za dnevni izgled se preporučuje diskretan i nežan sjaj. Kada birate hajlajter treba da znate kom tipu pripada važa koža. Za suvu ili normalnu kožu odaberite tečni lil krem hajlajter, za masnu kožu korisitite puderaste hajlajtere.

Za svež izgled stavite ružičasto rumenilo

Što se tiče rumenila koristite ona kremaste teskture u svetlijim nijansama ružičaste. Neka budu za nijansu tamnije od boje vašeg lica. I kod rumenila je potrebno obratiti pažnju na tip kože. Ukoliko vam je koža masnija koristite rumenilo u prahu ili kamenu. Rumenila u prahu i kamenu matiraju prirodna ulja na licu i postižu balans. Na taj način koža izgleda sveže, lepo i blistavo, bez suvišnog sjaja.

www.lepotaizdravlje.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here