Jelena Hrkać: Trendovi idu sve više prema prirodnijem izgledu šminku, što mi se trenutno jako sviđa

0

Trenutno se traži decentan i umjeren izgled.

Jelena Hrkać je mlada vizažistica i dolazi iz Širokog Brijega. Samouvjerena i znatiželjna nakon dvadeset godina svog života otkrila je umjetnost koja se krila u njoj i krenula je putem vizažistice. Ističe kako se trendovi mijenjaju, a za ovu godinu biramo decentnu i umjereno šminku. Više čitajte u nastavku. 

Recite nam nešto više o sebi i svom putu ka beauty industriji? 

Nisam netko koga je šminka zanimala od malena, kao većinu današnjih vizažistica. Ja sam zapravo završila frizersku školu koja me u to vrijeme zanimala. Naime, učeći o toj struci u jednom frizerskom salonu imali su i uslugu šminkanja. Svaki dan gledajući i frizerstvo i šminkanje, mene je počeo zanimati svaki detalj u šminkanju. Nakon toga sam znala po cijele dane gledati tutoriale o šminkanja, proizvodima i istraživati koji proizvod za šta služi. Prateći na Instagramu cure koje šminkaju i gledajući cijelu tu umjetnost, počela sam sebe šminkati i slikati i naravno objavljivat. Radila sam apsolutno sve na svom licu. Sebi sam znala zadati baš komplicirane radove s crtežima jer mi je unutarnji glas govorio ‘ti to možeš i napravit ćeš to’. Moram isto naglasit da mi je od malena išlo crtanje u školi, te očito je ta umjetnost odavno u meni samo sam je trebala otkrit. Nakon skoro 2 godine samo šminkanja sebe, da kažem ‘za sliku’, moj Instagram profil se pretvorio u šminkanje, te tako sam svakodnevno dobivala poruke o primanju termina, što me zapravo i natjeralo da se upustim u ovaj svijet. Neki su mi znali i reći da ih ima puno u ovome poslu i da je bolje da nešto drugo radim. Iskreno da vam kažem, bojala sam se neuspjeha, ali i kroz taj strah ja sam samo željela šminkati, bilo to u salonu druge cure ili sebe u sobi. I imala sam sreće da mi je odma posao lijepo krenuo jer je većini bio poznat moj Instagram pun umjetnosti. I evo u ovome sam poslu već skoro 5 godina.

Koje sve usluge nudite u svom salonu?

Kao što sada već znate prva usluga u mom salonu je bilo šminkanje. Kod šminkanja su mi uvijek bile najbitnije obrve, jer ako su obrve dobro urađene, sve će ostalo biti ljepše. Svaka cura mi je znala pohvaliti kako ih lijepo sredim, i uz pitanje da li imam i taj tretman u ponudi. Tako sam počela istraživati najbolju metodu i edukatoricu za to. Naišla sam na profil Threading bar Lejle Habibije, vjerovatno svi znamo za nju i njene obrve.I to je bila druga ljubav na prvi pogled. Čupanje obrva koncem. Također radim i threading cijelog lica. Moja treća usluga u salonu je depilacija, i to sam iskreno znala da ću kad tad početi raditi, jer koju još curu danas ne muče dlačice po tijelu. I naravno da sam i za to tražila meni najbolju metodu. Kako sam ušla u beauty industriju, uvijek se tu negdje pričalo o lycon vosku, najbolji na tržištu. I to je to bilo. U planu imam još neke stvari, ali o tom po tom.. Od samog početka, u salonu mi je uvijek bilo najbitnije da radim sa što boljim proizvodima, i što boljom metodom, jer sam vjerovala da će to ljudi prepoznat. U svoj salon ne bi nikad uvela ono što sama na sebi ne bi uradila.

Kada je u pitanju make up, odakle crpite inspiraciju?

Iskreno nekad se sama znam zapitati, odakle mi više inspiracija. Ali svaka cura koja mi dođe inspirira me svojim crtama lica, svaka lijepa na svoj način. Inspiraciju pronalazim u samom okruženju, godišnjim dobima, trendovima koji dolaze. Ali najviše opet pronalazim inspiracije na Instagramu. Koji god da radim make-up look, uvijek dodam nešto svoje. Također je bitno u ovom poslu da stalno radite na sebi, i nikad ne prestanete učit, jer znanja nikad dosta.

Šta današnje djevojke najčešće biraju kako je u pitanju make up look?

Trendovi se neprestano mijenjaju i uvijek dolazi nešto novo. Kada pogledam svoj početak i sada, želje cura su dosta drugačije. Ali trenutno mi cure najviše traže blendani eyeliner i nježno izvučene sjene na van. Kako bi oči izgledale duže i mačkastije. I uz to nezaobilazne trepavice koje su na kraju oka duže, kako bi dodatno naglasili taj efekat. Lice što prirodnije i sjajnije, a rumenilo malo naglašenije. Što se tiče usana, jos uvijek su in nude tonovi. Također nešto što često radim je neutralno našminkane oči i neki detalj u boji haljine koju nose, što mi je jako zanimljivo. Prirodno, lijepo, a dosta efektno.

Koji su to trendovi za zimu koja je pred nama?

Kao što sam već rekla, trendovi idu sve više prema prirodnijem izgledu šminku, sto mi se trenutno jako sviđa. Ovo ljeto smo svi poludjeli za rumenilom, osunčanim izgledom, i bez naglašenih linija. Tako da u zimu ulazimo vjerujem sa još prirodnijom šminkom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here