Jelena Šešlija: Biti dio beauty svijeta može biti izazovno zbog konstantnih promjena u trendovima i tehnologijama

0

Ponekad može biti izazovno održavati korak s brzim promjenama u industriji, ali istovremeno to omogućava i uzbudljivu priliku za stvaranje inovativnih pristupa i usluga.

Jelena Šešlija, vlasnica kozmetičkog salona „Larisa“

Dobrodošli u čarobni svijet ljepote sa Jelenom, vlasnicom salona “Larisa”! U današnjem razgovoru, otkrivamo tajne njenog uspjeha i strastveni put ka stvaranju oaze ljepote. Zaronite s nama u priču o posvećenosti, eleganciji i ljubavi prema ljepoti, koja nosi ime jedinstvene vizije – Jelene i salona “Larisa”.

Za početak nam recite nešto o sebi u vidu kratke biografije.

Tridesetosmogodišnja Jelena Šešlija, rođena Mostarka, po zanimanju prof.razredne nastave. U svijetu ljepote sam od 2011. godine. Odrasla sam u Nevesinju, gdje sada živim i radim. Vlasnica sam salona ljepote “Larisa” u Nevesinju koji rado posjećuju dame ne samo iz Nevesinja nego iz cijelog regiona.

Kada i kako se rodila ljubav prema Vašoj profesiji?

Ljubav prema ovoj mojoj profesiji se razvila još od moje mladosti kada sam otkrila svoju strast prema šminkanju i maštala o tome kako bih mogla uljepšavati žene. Iz godine u godinu taj interes je rastao, inspirišući me da istražujem i usavršavam svoje vještine šminkanja, što me na kraju dovelo do odabira ove profesije kako bih mogla ostvariti svoju strast i kreativnost.

Kako je izgledao Vaš početak, i kako se razlikuje od sadašnjosti?

Kao što već pomenuh, ljubav prema šminkanju me prati još od malih nogu. Iako sam se odlučila za učiteljski poziv negdje duboko u sebi sam znala da moram da se okušam i u svijetu ljepote i njege. Slijedila sam svoje snove i evo dosanjala ih. U to vrijeme, kada sam počinjala sa radom, živjela sam u Trebinju. S obzirom da sam samouka sve je nekako krenulo spontano. Šminkala sam sebe i drugarice, na Facebook-u sam napravila profil i tu krenula da objavljujem fotografije svojih radova šminke i sređivanja obrva. U to vrijeme se održavala neka humanitarna revija gdje sam dobila poziv da šminkam djevojke s revije i tako dam svoj doprinos. Objeručke sam prihvatila jer sam bila sigurna da je to moja šansa i da treba da je iskoristim. Od tada nastaje bum. Ženama su se svidjeli moji radovi, krenule su mature i svadbe i uskoro se tražio termin više. Iskrena da budem, nisam znala šta me je snašlo s obzirom na to da nisam imala ni svoj salon nego sam radila kući. Samim tim što sam počela da radim u kući sa bukvalno dvije nijanse pudera koje sam miksala, nekolike četkice i paletom sjenki i još nekim sitnicama smatram svoj uspjeh još većim. Ali ono što je najvažnije imala sam dar od Boga, koji sam iskoristila u pravom trenutku. Sad kad pogledam tadašnje radove to se ne može porediti sa sadašnjim. Ali kako je vrijeme odmicalo ja sam svoju zaradu ulagala u šminku i praksal. Bilo je tu mnogo bačenih para na razne proizvode kojima nisam bila zadovoljna, ali sam učila na svojim greškama i nisam odustajala. Gledala sam vrhunske šminkere kako rade i usvajala od svakog po nešto.

Koliko je teško biti dijelom beauty svijeta, da li lako idete u korak sa sve-mijenjajućim trendovima ove promjenjive industrije?

Biti dio beauty svijeta može biti izazovno zbog konstantnih promjena u trendovima i tehnologijama. Pratiti sve te promjene zahtijeva konstantno edukovanje, istraživanje i prilagođavanje novim metodama i proizvodima. Ponekad može biti izazovno održavati korak s brzim promjenama u industriji, ali istovremeno to omogućava i uzbudljivu priliku za stvaranje inovativnih pristupa i usluga. Ključno je ostati otvoren za učenje i prilagođavanje kako bi se uspješno opstalo u ovoj dinamičnoj industriji.

Recite nam ukratko o Vašem salonu i/ili uslugama koje nudite.

U salonu ljepote “Larisa” u Nevesinju, pored šminkanja, nudimo vam razne usluge kao što su: puder obrve, japansko iscrtavanje obrva, permanent usana, čupanje obrva, depilaciju, pedikir,nadogradnju noktiju, tretmane lica i feniranje. Pored Nevesinja tretmane puder obrva izvodim širomHercegovine, a svoj termin možete zakazati na broj tel.065/787-806.

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce?

Znajte da je snaga vjere u sebe ključna. Slijedite svoje srce, čvrsto stojte iza svojih snova i vjerujte u sebe čak i kad niko drugi ne vjeruje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here