Jelena Šešlija: Tehnika „Puder obrve“ je idealna za prirodan izgled obrva

0

Ukoliko ste upropastili svoje prirodne obrve, ili iz nekog razloga niste zadovoljni njihovim izgledom, za vas imamo pravo rješenje. U pitanju su sve popularnije tzv. PUDER OBRVE.

 Jelena Šešlija, vlasnica salona ljepote „Larisa“

Jelena Šešlija, rođena Mostarka. Ima 37 godina i majka je dvije curice. Po zanimanju je profesor razredne nastave i radi u osnovnoj školi kao učiteljica. Pored učiteljskog posla, od malih nogu privlačio me je svijet njege i ljepote. Tako sam od 2011 godine polako počela da ostvarujem svoj san. Bila je uporna i istrajna u tome tako da je sada vlasnica salona ljepote „Larisa“ u Nevesinju, gdje trenutno živi i radi.

Gotovo nijedna žena nije zadovoljna svojim prirodnim izgledom obrva, zato ih i čupamo. Pored usana i očiju, obrve su nešto što ćete najprije primijetiti na nečijem licu. One su ram za oči i zasigurno od njih mnogo zavisi kakav ćete prvi utisak, što se tiče vašeg izgleda, ostaviti na nekoga. Trendovi se stalno smjenjuju, pa smo do sada mogli da vidimo pretanke, tanke, guste i čupave obrve. Ali ono što je sigurno jeste da su jedino uredne i lijepo oblikovane obrve uvijek u trendu.

Ukoliko ste upropastili svoje prirodne obrve ili iz nekog razloga niste zadovoljni njihovim izgledom, za vas imamo pravo rješenje. U pitanju su sve popularnije tzv. PUDER OBRVE. Ovom prilikom na tu temu razgovarali smo sa vlasnicom salona ljepote u kome izvode pomenuti tretman. 

Možete li nam reći o kakvoj tehnici je riječ?

Tehnika puder obrva se izvodi na veoma maloj dubini, tako da kod ove tehnike nema krvarenja i ne ostaju nikakvi ožiljci. Boja se prilagođava vašoj koži i prirodnoj boji vaših obrva. To je tehnika sjenčenja obrva kojom možete postići prirodan izgled vaših obrva ili jarke i glamurozne obrve, u zavisnosti šta želite. Bitno je napomenuti da ova tehnika ne šteti vašim prirodnim obrvama jer njih ne diramo, već samo čupamo one dlačice koje se ne uklapaju u taj idealan oblik obrva koji treba da dobijemo iscrtavanjem. Boja se pod kožu unosi blagim pokretima mašinice, a vaše obrve nastavljaju nesmetano da rastu.

Kako određujete oblik?

Oblik se određuje uz pomoć specijalnog šestara s kojim se tačno određuje razmak između obrva, dužina obrva i te neke glavne tačke koje su nam bitne za dobivanje idealnog oblika. Sigurna sam da bolje od toga ne postoji, niti će se pojaviti. Naiđe period kada se nose tanke obrve, zatim deblje ali pokušavam da nađem zlatnu sredinu. Mislim da nije bitno da li su obrve tanje ili deblje već kako one stoje na vašem licu. 

Kome preporučujete ovu tehniku?

Ova tehnika iscrtavanja obrva je idealna za osobe koje su pogrešnim čupanjem upropastili izgled obrva, za osobe koje žele gušće obrve kao i za osobe koje su zbog bolesti ili nekog drugog razloga u potpunosti izgubile obrve.

 Da li je postupak bolan i koliko vremenski traje iscrtavanje obrva?

Prije početka iscrtavanja na obrve se nanosi anestetik koji malo ublaži bol, ne u potpunosti ali dovoljno da je izdržljivo. Postupak iscrtavanja, sa svim pripremama, traje oko sat vremena.

Kolika je trajnost puder obrva, koliko često treba raditi korekcije i koja je cijena tretmana u vašem salonu?

Prva korekcija se radi nakon mjesec dana. Poslije je poželjno jednom godišnje osvježiti boju i tada, kada to radite redovno, ne plaćate punu cijenu. Jako je bitno i da redovno uklanjate višak obrva da bi one uvijek izgledale lijepe i uredne. Cijena tretmana u mom salonu je 200 KM. U tu cijenu spada i prva korekcija.

 Na šta treba naročito obratiti pažnju prilikom postupka?

Prilikom postupka iscrtavanja najviše pažnje treba obratiti na higijenu i uslove u kojima se tretman izvodi. Kao i na to da obrve budu simetrične i pravilno nacrtane. Također, treba izabrati odgovarajuću boju pigmenta koja mora odgovarati prirodnoj boji postojećih obrva.

Kako se obrve održavaju nakon iscrtavanja, da li postoji nešto na šta posebno treba obratiti pažnju?

Prvo večer obrve je potrebno samo lagano oprati toplom vodom. Narednih nekoliko dana mažu se preporučenom kremom. Nakon 3-4 dana one se oljušte i budu svjetlije. Bar desetak dana ne smije se kupati u javnim vodama, treba izbjegavati znojenje, solarij kao i šminku u predjelu obrva da ne bi došlo do infekcije.

Kakva su vaša dosadašnja iskustva, da li su žene zadovoljne?

S obzirom na zaista veliki broj žena kojima sam radila obrve, moram da priznam da sam jako zadovoljna pogotovo kada vam se te iste žene nakon godinu dana ponovo vrate. Zatim te iste žene vas preporuče svojoj majci, prijateljici, kumi.. Tako se krug zadovoljnih mušterija jako brzo širi. Naravno da u svakom poslu ima i onih koji su manje zadovoljni ali je zaista taj broj zanemariv u odnosu na one koje su prezadovoljne. Također na samom početku, kada se obrve tek urade i kada su dosta upadljivije nego nakon određenog vremena, mnoge žene ne mogu da se naviknu na promjenu. Ali već sutradan su oduševljene. Imala sam i onih žena kojima sam odbila da radim jer su zahtijevale da mi one diriguju oblik, boju ili visinu obrva, na šta nisam pristala jer sam bila sigurna da ne bi lijepo izgledalo. Radim isključivo onako kako je ispravno i estetski prihvatljivo i od toga ne odstupam pa makar i pod cijenu da ta žena ode na drugo mjesto i uradi to što je zamislila. Srećom takvih je zaista mali broj. ali dešava se i to. Ostale se prepuste meni i na kraju, u suštini, takve budu i najzadovoljnije.

U posljednje vrijeme, na našim prostorima, pojavio se veliki broj osoba koje nude ovaj tretman po veoma niskim cijenama, a koji nisu registrovani za to. Koje su sve opasnosti ako ovaj tretman izvode nestručne osobe?

U našem regionu javlja se problem koji srozavanjem cijena kozmetičkih usluga uništava svaku djelatnost, od frizerskih i kozmetičkih pa do puder obrva. Ljudi sve manje cijene svoj rad. U cijene usluga zaboravljaju da uračunaju vrijeme koje u tom trenutku ne provode sa svojom porodicom, podsticaj za rad i napredovanje u poslu, dodatno usavršavanje. Snižavanje cijena usluga je samo dobar put da ubrzate propast jednog divnog posla. To je put ka kome vas sutra čeka sve gori i gori kvalitet, rad bez osmijeha. Ako poštujete sebe i drugi će vas poštovati. Moje mišljenje je da ono što stvaraju ljudske ruke treba s vremenom biti sve skuplje i skuplje jer ruke sa iskustvom postaju vještije. Sa konkurencijom treba da se takmičimo u podizanju kvaliteta, a ne u spuštanju cijena. Po meni, uvijek je bolje otići tamo gdje je kvalitetnije nego jeftinije. Dešavalo mi se da žena uradi obrve kod nekog drugog jer joj je cijena bila pristupačnija, a onda nezadovoljna ,sa totalno različitim obrvama, dođe kod mene na popravku. Na kraju plati dva puta i izađe je mnogo skuplje, a opet to ne može posle prepravke da izgleda kao što bi zaista trebalo. Zato morate obratiti pažnju u čije ruke se prepuštate i sa kojim materijalom vam iscrtavaju obrve. Jer poslije nekog vremena, ako su korištene jeftine boje, obrve mogu da vam pomodre ili pozelene. Za sebe mogu reći da radim sa izuzetno kvalitetnim materijalom, a broj žena koje se vraćaju opet to može i da potvrdi.

S obzirom da je Nevesinje mali grad, a kažete da je iza vas ogromno iskustvo, da li tretmane izvodite još negdje?

Da, od samog početka radim na više lokacija. Tako da, pored Nevesinja, uljepšavam dame i u Mostaru, Stocu, Trebinju, Bileći, Dubrovniku, Budvi, a odnedavno i u Beogradu i Novom Sadu. Još želim da napomenem, da u svim ovim gradovima, osobama koje su zbog bolesti izgubile obrve, tretmane izvodim besplatno.

I za kraj poruka našim čitateljkama:

Iz svog ličnog iskustva mogu vam reći da slijedite svoje snove, da se trudite i da vjerujte u sebe i onda kada niko drugi ne vjeruje. Slušajte svoj instikt. Kada posrnete nastavite dalje, ne odustajte tako lako. Ako budete takvi, sigurna sam, kad –tad će doći vaših 5 minuta. Iskoristite ih na najbolji mogući način i bit ćete, kao ja, ponosni na sebe i sve što ste postigli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here