HomeLjepotaKako njegovati kosu nakon ljeta?

Kako njegovati kosu nakon ljeta?

Kosa je ljeti izložena raznim štetnim utjecajima. Sunčeve zrake, more, stalno vezanje kose u rep ili pundžu, sve to šteti našoj kosi. Nakon ljeta, potrebna je njega i tretman koji će kosu doslovno vratiti u život i obnoviti je iz korjena.

Sunce, more, pijesak. Sve ovo prilično šteti našoj kosi koja postaje suha, gruba i bez sjaja. Kako biste joj vratili prvobitni sjaj, morate raditi tretmane za kosu.

  • Koristite masku za kosu

Većina stručnjaka slaže se da je hranjiva maska koja se primjenjuje jednom sedmično dovoljna za dobivanje dobre kondicije (iako će vrlo suha i gusta kosa popiti puno više). Ističu da je za zdravu kosu nakon odmora ključna hrana i oporavak. Koristite blagi šampon i masku za kosu.  Hidratizirajte svoju kosu, koristite ulje ili serum za krajeve. To će ih vratiti u život.

  • Podarite svojoj kosi tretman u salonu

Najlakši način za dovođenje kose u savršeno stanje nakon sunca i ljeta jeste odlazak u salon. Danas brojni saloni nude odlične tretmane za oporavak, sjaj i njegu. Neka Vam frizer preporuči koji tretman je dobar za Vaš tip kose i taj tretman uradite. Spasite svoju kosu i podarite joj svilenkastu mekoću kakvu i zaslužuje.

  • Zaštitite Vašu kosu od sunca, mora i pijeska

Kada ste na odmoru, oštećenje kose je neminovno. No, važno je da nakon kupanja u moru ili bazenu kosu operete hladnom vodom. Zatim stavite hidratantnu masku koja štiti od slane ili hlorirane vode. I kada ne plivate, zaštitite Vašu kosu. Koristite kremu nakon sunčanja i to će biti pun pogodak. Tako ćete spriječiti oštećenje od toplote i sunca.

  • Izbjegavajte pomagala za kosu

Kosa je ljeti dovoljno ošamućena i bez dodavanja zagrijanih pomagala. To znači, što manje tretirajte kosu peglom, fenom, figarom i sličnim alatima. Odlučite se za prirodno sušenje, pustite kosu neka se sama ispravi, ne vežite je u rep. Nakon pranja kose, stavite kremu. Blago prođite prstima i pustite neka se kosa prirodno osuši. Tako ćete dobiti jednostavnu lijepu frizuru. Kažu da je kosa ogledalo žene. Lijepa i njegova kosa govori mnogo o ženi. Potrudite se da i Vaša kosa zablista nakon ljeta. Podarite joj njegu i tretman kakav zaslužuje. Bit će Vam zahvalna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE