HomeLifestyleKako nositi šminku i leće istovremeno ?

Kako nositi šminku i leće istovremeno ?

Način na koji možete nositi šminku za oči i leće, bez iritacije

Šminka za oči i kontaktne leće se ne slažu uvijek. Ako nosite leće, vjerojatno vam je se dogodilo da vam trepavica upadne u oko i niste mogli prestati treptati.

Dovoljno je reći da kontaktne leće svijet šminkanja ne čine lakšim, ali srećom postoji mnogo jednostavnih trikova koje možete napraviti tijekom šminkanja kako bi ublažili sve poteškoće. Slijedite neke od ovih savjeta kako biste bili sigurni da će se vaša šminka i kontaktne leće bolje slagati. 

Stavite vaše kontaktne leće prije korištenja šminke. Održavajte oči čistim, nakon stavljanja kontaktnih leća. Ovo može izgledati kao očigledan kora, ali stavljanjem šminke prije leća može rezultirati česticama koje će vam pružiti zaštitni filter očiju, koje bi se uhvatile ispod leća i na taj način uzrokovale iritaciju i crvenilo ako stavite šminku prije leća.

Koristite olovke za oči bez ulja

Ulje iz kreme i sjenila često ulaze u vaše oči i svatko tko nosi leće zna da i najmanja količina ulja može dovesti do ozbiljnog oštećenja leća. Čuvajte leće čistima tako da koristite proizvode bez ulja.

Budite oprezni gdje primjenjujete eyeliner

Jeste li ikada pokušali staviti eyeliner dok nosite leće? To svakako ne preporučujemo, jer može dovesti do nadraženih i suznih očiju.

Izbjegavajte grubu maskaru

Gruba maskara izgleda nepoželjno čak i za nekoga tko ne nosi kontaktne leće, ali može biti opasno za ljude koji nose. Kuglice mogu pasti u oči i postati zarobljene ispod vaših leća, što nikada nije zabavno.

Uvijek čistite vaše leće, najbolji način je da se pridržavate proizvoda koje vam je preporučio vaš liječnik i pazite da ih zamijenite prema preporučenom rasporedu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE