Kako očistiti i ponovo koristiti umjetne trepavice?

0
347

Ako ste ljubitelji trepavica, vjerojatno ste se nekad pitali: Mogu li ponovo koristiti umjetne trepavice? Odgovor je da, možete!

Pravo pitanje je sljedeće: Koliko puta možete očistiti i ponovo upotrijebiti umjetne trepavice, a pritom i dalje paziti na oči? Ako očistite trepavice i spremite ih na odgovarajući način, možete produžiti dugovječnost Vaših trepavica od 1-2 upotrebe na 3-4 (ovisno o tome koliko ste nježni s trepavicama).

Čišćenje umjetnih  trepavica nakon upotrebe

Prije svega, pobrinite se da ispravno uklonite trepavice. Prije nego što dodirnete trepavice, pazite da su Vam ruke čiste. Dodirivanje umjetnih trepavica prljavim rukama jednostavan je način za dobijanje infekcije oka.

  1. Operite ruke. Pazite da ste dovoljno isprali ruke kako biste detaljno uklonili ostatke sapunice. Zapamtite, oči su osjetljive i mogu biti oštećene sapunom!
  2. Uzmite pincetu i nježno uklonite umjetne trepavice s oka. Nježno uklonite ljepilo ukoliko je ostalo na Vašem kapku.
  3. Namočite pamučnu krpicu u kokosovo ulje (ili sredstvo za uklanjanje šminke). Stavite umjetne trepavice na krpicu. Prekrijte ih sa još jednom krpicom natopljenom uljem ili određenim sredstvom. Ostavite dvije minute da djeluje.
  4. Preokrenite ih i ponovite postupak.
  5. Sklonite pamučne krpice i pincetom podignite trepavice.
  6. Pobrinite se da ne ostanu mokre. Uništit ćete ih bez obzira kakve su.
  7. Neka se Vaše trepavice osuše na zrau.

I to je to. Vaše trepavice su spremne za ponovno korištenje. 

Kako pohraniti trepavice između upotrebe

Nakon pravilnog čišćenja jako je važno da trepavice adekvatno pohranimo. Pazite da Vam trepavice budu suhe prije vraćanja u paket. Možete ih odložiti upravo u paket u kojima su i došle i tako ih pohraniti do narednog korištenja. Dakle, bitno ih je spremiti u zatvoreni spremnik. Nemojte ih ostavljati u Vašem kupatili da skupljanju prašinu, jer na taj način rizikujete infekciju oka.

beautiful.ba

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here