Kako odrediti oblik obrve i spremiti je za čupanje?

0

pAR SAVJETA KAKO ODREDITI SAVRŠEN OBLIK VAŠIH OBRVA

Počešljajte vaše obrve kako bi dobile prirodan izgled i potom uz pomoć olovke odredite njihov oblik:

  • oblik obrvaPočetak obrva odredite tako da olovku prislonite okomito uz nos, a da ona dodiruje unutarnji rub oka. Mjesto gdje se vrh olovke spaja s vašim obrvama trebalo bi biti početak obrva (tačka A na slici).
  • Najvišu tačku luka obrva možete odrediti tako da olovku prislonite od vrha nosa do obrva, a preko sredine zjenica. Mjesto gdje se olovka sječe s obrvama trebalo bi biti najviši luk obrva (tačka B na slici).
  • Vanjski rub obrva odredite tako da olovku položite dijagonalno od vanjskog ruba nosa do vanjskog ruba oka. Mjesto gdje olovka dodiruje obrve krajnja je točka do koje bi obrve trebale dosezati (tačka C na slici).

Kada određujete oblik obrva najbolje bi bilo da dobivene tačke označite običnom olovkom za oči, a potom ih povežete i označite luk koji želite dobiti. Na ovaj način, jednostavno možete počupati sve obrve izvan ucrtanog područja, bez straha da ćete pokvariti oblik obrva.

Kod određivanja oblika mogu vam pomoći i šablone za iscrtavanje obrva, koje su dostupne u svim boljim drogerijama. Pri njihovom izboru pripazite da odgovaraju vašem prirodnom obliku obrva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here