HomeLifesyleKako razvrstati lakove za nokte na zanimljiv način?

Kako razvrstati lakove za nokte na zanimljiv način?

Sigurni smo da među Vama ima pravih ljubitelja lakova šaranja po noktima i vjerovatno Vam se dešava da se često pogubite u svom tom bogatstvu različitih bočica, boja, proizvođača…
Spremili smo jako koristan post koji će Vam pomoći da se organizujete lakove za nokte.

Ovo su primere na koji način možete da prepoznajete lakove, da ih odložite, organizujete i razvrstate, iako vjerovatno već znate neke od odgovora.

Odlaganje lakova: Da versus Ne

Kod odlaganja lakova najbitnije je da su odloženi u adekvatnom položaju, a zatim je bitna preglednost, ovo su neki od načina odlaganja.

✔Kutija za cipele – prvi i najjednostavniji način, sve dok je Vaša kolekcija skromna i odabrana. U potpunosti je podržavam, iz više razloga. Najprije, lakovi moraju biti postavljeni u uspravnom tj njima prirodnom položaju jer u suprotnom vremenom gube na kvalitetu svoje formule. Također, ima poklopac koji štiti lakove od spoljašnjih utjecaja. Kutija za cipele zna da bude najpreglednija u odnosu na sve druge načine odlaganja, a i praktična je, jer je možete odložiti gdje god želite.

X Plastificirane providne kese sa zatvaranjem “na učkur”, magnet ili čičak

Ukoliko koristite ovakav način odlaganja lakova uskoro ćete ostati bez većine lakova koji su zbog nepravilnog položaja sigurno pokvarili svoju formulu. Lakovi se pronalaze tako što se istresaju iz kese, tako da preglednost nije najslavnija, a i može Vam se desiti da neprestanim lupkanjem međusobno jedna od bočica napukne i napravi nered u celoj kolekciji.

✔X Viseći platneni džepovi/odeljci za odlaganje kozmetičkih sredstava 

Varijanta koja djeluje rizično ali i zanimljivo u isto vrijeme. Rizično je ako imate više od 40 lakova odlagati ih na ovaj način (zbog težine) mada je konačna odluka na Vama. Skeptična sam jer u zavisnosti od strukture džepa lakovi mogu stajati uspravno ali i nepravilno. Sa druge strane, ponovo se može desiti da bočica pukne ili da kojim slučajem cijeli viseći dio padne na pod. Također, ne vidim ni da li biste uspjeti da steknete neku preglednost sa ovim načinom odlaganja. Ovu varijantu bih podržala za odlaganje opreme za manikir, tako da joj dajemo i pozitivnu i negativnu ocjenu.

✔ Klasične komode sa plastičnim ladicama

Kao posljednje smo ostavila ovaj način odlaganja. Dovoljno su duboke i široke za odlaganje moje velike kolekcije.

mogujatosama.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE