HomeLjepotaKako se pravilno nanosi rumenilo?

Kako se pravilno nanosi rumenilo?

Photo: Loreal Paris

Ako ste mislili da postoji samo jedan način nanošenja rumenila, razmislite ponovo. Baš kao i ruževi i olovke za oči, rumenilo se može koristiti za postizanje različitih efekata, ovisno o tome kako i gdje se nanosi. U nastavku pročitajte kako nanijeti rumenilo za različite prilike.

 

  1. Prirodno

Za većinu žena ovo je klasična i najčešća metoda nanošenja rumenila. Njena popularnost proizlazi iz činjenice da daje ultraprirodan efekt – kao što ste se upravo vratili s laganog trčanja, i zato jer je jednostavna za nanošenje. Zdrav i prirodan izgled možete dobiti tako što ćete rumenilo kružnim pokretima nanijeti na jagodice, što će posvijetliti vaše lice i dati mu svježinu. Još jedan koristan savjet je da rumenilo nanosite dva prsta od nosa i dva prsta od dna oka, čime dobijate na simetričnosti lica.

  1. Dramatično

Ova tehnika se naziva draping, a kako biste dobili dramatičan izgled, potrebno je da mekanom četkom manje ili srednje veličine nanesete rumenilo na sljepoočnice, povlačeći ga prema jagodicama, tako da ono uokviruje lice. Također, rumenilo možete nanijeti od vrha jagodičnih kostiju i linije kose, do područja oko obrva.

  1. Osunčano

Osunčan izgled je dobra ideja tokom cijele godine. Osunčan izgled ćete najbolje postići tako da prvo nanesete bronzer, koji će djelovati kao osnovni sloj i pomoći difuziji pigmenta rumenila, kako ono ne bi izgledalo preoštro na koži. Osim toga, dodajte malo rumenila na vaše čelo, bradu, vrh nosa i kapke, čime ćete izgledati kao da ste se upravo vratili s plaže, jer su ovo tačke na licu koje prve potamne na suncu.

  1. Isklesano

Ako želite da vaše lice izgleda definisano i isklesano i bez konturisanja, rumenilo je izvrsna alternativa. Najlakši način da postignete ovaj sofisticirani izgled je da nanesete rumenilo izravno na jagodične kosti  i malo iznad njih, gdje obično nanosite highlighter. Rumenilo nanosite kružnim pokretima, utrljavajući ga prema krajevima lica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE