HomeLjepotaKako spriječiti da nam maske obrišu make up s lica?

Kako spriječiti da nam maske obrišu make up s lica?

Kako smo se svi navikli na „novo normalno“ (i slušamo tu frazu najmanje dva puta dnevno), prihvatili smo da su maske za lice postale naš jedini trajni modni dodatak. Iako se na mreži puno govori o maskama koje uzrokuju bubuljice i porastu pojave ‘maskni’, mnogo se manje razgovaralo o problemu s kojim se stalno susrećemo kad god nosim masku sa šminkom… Preslikavanje make upa na masku. Budući da maske prekrivaju većinu lica, velika količina make upa završi na maski.

Zašto se ovo dešava?

Najčešći razlog preslikavanja ili brisanja šminke je zbog ulja u vašoj šminki i vlažnosti zraka ispod maske. Također, toplina vašeg daha uzrokuje da se vaša podloga preslika i obriše. Također, možete isprobati vodootporne formule make upa koje se suše i ostaju na koži bez isušivanja i mogu trajati i do 24 sata. Nakon što pripremite i odaberete pravu formulu za podlogu za vas, preporučuje se da na podlogu nanesete lagani puder u prahu.  To omogućava vašoj maski da klizi po vašoj koži ne skidajući podlogu s lica. Ukoliko ne volite pudere u prahu, isprobajte setting sprejeve koji hidriraju vašu kožu i osiguravaju da je vaš make up postojan. Možete odabrati sprejeve mat ili dewy finiša, ovisno o potrebama vaše kože.

Moram li se odreći omiljenih dewy podloga?

Problem ovakvih podloga je taj što nisu stvorene za životni stil koji uključuje nošenje maski, jer sjaj koji daju obično se stvara uz pomoć ulja uljem. Savjetujemo vam da pređete na mat podlogu koja će ostati duže postojana i dodate highlighter kao završni korak na područja kože koja se vide iznad maske za lice. Također, u mat podlogu možete dodati i par kapi omiljenog suhog ulja za lice kako biste dobili sjajan ten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE