HomeLjepotaKako srediti stopala da vam budu kao bebina koža

Kako srediti stopala da vam budu kao bebina koža

Započnite svoju njegu od stopala. Ljeti se najbolje vidi ko se kako njeguje!

 

Ispucala stopala u vrlo čest problem koji može varirati u težini od samo kozmetičkog, odnosno estetskog, problema pa sve do bolnih problema. Korištenje odgovarajućih mjera opreza odmah može spriječiti daljnje pucanje te pojavljivanje dubokih rana, krvarenja i boli. Redovite kupke za stopala kao i struganje peta mogu pomoći u ublažavanju ovog problema, međutim potrebna je upornost.

Neki od uzroka ispucalih peta su suhi zrak, nedostatak vlage, nepravilna njega stopala, nezdrava prehrana i nošenje pogrešne vrste obuće. Tijekom zime koža na peti može postati jako suha zbog hladnoće i slabe cirkulacije. Suhoća pak dovodi do manjka elastičnosti kože, što uzrokuje pucanje kože koje zna biti izrazito bolno i problematično.

Postoji nekoliko domaćih pripravaka, odnosno onih koje sami možete pripremiti ili ih već imate kod kuće, a koji mogu riješiti problem ispucalih peta. Navest ćemo deset najboljih pripravaka za ispucale pete.

Biljna ulja

Mnoga biljna ulja se mogu koristiti za liječenje ispucalih peta te za samu njegu istih. Bilo maslinovo, seyamovo, kokosovo ili neko drugo hidrogenizirano biljno ulje, ono će služiti svrsi. Za najbolje rezultate, koristite ulje prije odlaska na spavanje kako bi se omogućilo dovoljno vremena da ulje potpuno prodrije u kožu.

Prvo temeljito operite stopala. Zatim nanesite biljno ulje na pete i tabane. Obucite čiste čarape i ostavite ih na nogama preko noći. U jutarnjim satima, pete će biti osjetno mekše. Ponovite to nekoliko dana zaredom dok se pete ne obnove u potpunosti.

Limun

Kiselina koja se nalazi u limunu može biti vrlo učinkovita u ublažavanju grubih područja kože koja može dovesti do pucanja.

Nanesite limunov sok izravno na područja gdje imate grubu kožu. Alternativno, možete potopiti stopala na 10 do 15 minuta u toploj vodi u kojoj je dodan limunov sok. Izbjegavajte korištenje vruće vode, jer ona može još više isušiti vašu kožu.

Nakon toga isperite stopala koristeći sapun, te ih nježno osušite ručnikom.

Banana

Zrele banane su jedan od najjeftinijih kućnih lijekova za suhe i ispucale pete. Napravite kašu od jedne zrele banane dok ne dobijete smjesu nalik tijestu.

Temeljito očistite svoja stopala te nanesite na njih kašu od banane. Držite ju 10 do 15 minuta, tako da vaša koža može apsorbirati prirodnu hranu. Operite noge lagano toplom vodom, a zatim ih potopite u hladnu vodu na desetak minuta.

Ako ovaj postupak ponavljate svakodnevno, trebali biste se riješiti ispucalih peta već za nekoliko tjedana.

kreniydravo.rtl.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE