HomeLifestyleKako učiniti da usne izgledaju prirodno pink? 

Kako učiniti da usne izgledaju prirodno pink? 

 Pogledate li se nekad u ogledalo i pomislite kako imate mješovitu boju usana? Ako želite prirodnu pink boju usana koje izgledaju mekano, dobra vijest je da je to sasvim moguće!

Postoji nekoliko kućnih „čarolija“ da trajno pretvorite boju svojih usana. Možete uvesti i neku hranu u svoju ishranu i pratiti nekoliko rituala njege kože da biste brzo dobili pink boju! 

  • Piling od šećera

Uradite piling usana mješavinom od jedne kašike bademovog ulja, kašike meda i dvije kašike šećera. Nježno radite piling usana (jer je tu koža osjetljiva). Bademovo ulje i med dat će vašim usnama vlažnost, a šećer će ukloniti mrtve ćelije. Regularnim pilingom dobit ćete usne koje izgledaju trajno pink boje!

  • Aloe vera i med 

Jednu supenu kašiku svježe ekstraktovanog aloe vera gela pomiješajte s medom. Nanesite na usne i držite 15 minuta. Isperite vodom i to je to! Aloe vera i med dat će vašim usnama potrebnu hidrataciju, tako ih čineći pink i mekanima. 

  • Cvekla 

Izerendajte manji oguljeni komad cvekle i ekstraktujte njen sok. Natapkajte na usne prstima i ostavite 15 minuta, onda isperite. Možete ovo raditi dva puta sedmično za brže rezultate. Prirodna bordo boja cvekle pomaže da brže dobijete pink i mekane usne. 

  • Regularno radite piling

Sve što trebate je natopiti maramicu ili četkicu za zube i nježno pilingujte usne blagim pokretima. To će skinuti mrtve ćelije i suhi vanjski rub usana, ujedno poboljšavajući cirkulaciju. Uvijek po noći nanosite kokosovo ulje ili prirodno labelo. 

  • Koristite kremu za zaštitu od sunca 

Istraživanje je pokazalo da oko 37% ljudi koji koriste kremu za zaštitu na pravilan način, koriste i da zaštite usne. Uzmite labelo koje ima faktor od 15 ili više. Treba se nanositi dnevno i redovno da bi se spriječilo oštećenje od sunca. 

  • Redovno hidratizirajte 

Hidratizirane usne znači da će stalno biti pink. Možete koristiti aloe vera gel direktno iz biljke ili kupiti gel u bočici. 

  • Ulje E vitamina

Možete uzeti E vitamin kapsule i otvoriti ih. Nanesite direktno na usne. Dokazano je da pomaže u regenerisanju ćelija kože, kod cirkulacije i sprječavanja pojave linija. 

  • Pijte vodu

Niti jedan od ovih savjeta neće biti efikasan ako ne pijete dovoljno vode. Ona je vrlo bitna za naš organizam, kako za zdravlje tako i ljepotu. Ako nemate naviku, kupite sebi neku zabavnu bocu koju možete uvijek držati uz sebe i pijte bar do 2 litra vode dnevno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE