HomeLjepotaKako ukloniti akrilne nokte

Kako ukloniti akrilne nokte

Uklanjanje akrila kod kuće nije teško, sve dok se naoružate s nekoliko alata i tehnika kako biste osigurali da vaši prirodni nokti ispod ostanu čvrsti. Jedna od najčešćih grešaka kod uklanjanja akrila kod kuće je nedovoljno strpljenje i tvrdoglavo kidanje akrilnih noktiju. To može oštetiti prirodni nokat.

Ako ne možete otići do salona, ​​slijedite ova dva koraka u nastavku kako biste lako i bez oštećenja uklonili akrilne nokte.

KORAK PRVI: UKLONITE VIŠAK DUŽINE

Prvi korak je uklanjanje većeg dijela dužine. Pazite da ne zarežete stvarni nokat. Najbolji način za skraćivanje noktiju je noktaricom za akrilne nokte, ali ako ju nemate, možete koristiti velike makaze za nokte. Počnite sa skraćivanjem s jedne strane, pa pređite na drugu, te nikad ne sijecite ravno.

Zatim uzmite dvije turpije za nokte, grubu za gornji dio od akrila i onu mekšu dok se približavate svom prirodnom noktu. Nastavite lagano turpijati dok sjaj nokta ne nestane. Za ovo će vam trebati malo strpljenja. Ipak, budite oprezni. Prekomjerno turpijanje nokta može oslabiti nokat.

KORAK DRUGI: ACETON

Sljedeći korak uključuje, pogađate, aceton. Postoje dva načina da ga koristite. Prvi uključuje zagrijavanje boce acetona mlazom vode, a zatim ga ulijte u posudu i namačite prste 30 minuta. Možete koristiti i metodu folije, što je ono što se obično viđa u salonima. Namočite vatu u aceton i stavite je na vrh nokta, a zatim uzmite komad aluminijske folije i omotajte je oko nokta i dijela prsta, pazeći da vrh nokta ostane u vati.

Pregledajte nokte nakon 30 minuta. Ako se dovoljno akrila otopi, višak lagano uklonite turpijom za nokte. Ako i dalje postoji dio koji se ne može ukloniti, potopite nokte u aceton još pet minuta i pokušajte ponovo

KAKO BRINUTI ZA SVOJE NOKTE

Da biste se brinuli za svoje nokte, pazite da ih ne upotrebljavate kao alate za zadatke poput otvaranja limenki. Možete nanijeti i gel lak koji će im pomoći da duže traju. Ako želite, možete koristiti i obični lak i nanositi ga svaka dva do tri dana. Pokušajte izbjegavati vodu, pa kad perete posuđe, obavezno nosite rukavice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE