KAKO UNAPRIJEDITI LJEPOTU I ZDRAVLJE KOŽE UZ NEKOLIKO TRIKOVA?

0

Suva, umorna, problematična ili koža puna nesavršenosti?
Znamo koliki je problem sa kojim se borite. Na kraju krajeva, retko koja dama se može pohvaliti time da joj je koža uvek i oduvek zadovoljavajućeg izgleda i kvaliteta. Svačijoj koži se ponekad desi loš dan, ali kada se oni zaređaju i kontinuirano ponavljaju – ovo može postati prava noćna mora.

Uz savete sa dermatologom, koji su uvek prvi koje savetujemo kao početak rešenja problema sa kožom, postoji još nekoliko trikova, odnosno saveta, koji su sjajni za unapređenje kvaliteta kože.

Uz ishranu koja ima velikog uticaja na stanje i kvalitet kože, a koja treba da podrazumeva što više namirnica koje poboljšavaju zdravlje, kao što su voće, povrće ili peruanska maka, postoji još mnogo stvari koje možete uraditi za svoju kožu.

Nekoliko saveta za zdraviju i kvalitetniju teksturu kože dajemo vam u nastavku teksta.

Zamenite veštačku prirodnom kozmetikom za negu kože
Koristite sve moguće pilinge, kreme, serume, tonike, miceralne vode, a opet nemate osećaj da je vaša koža zdrava i zadovoljna?

Možda je problem upravo u kozmetici koju koristite!

Svojoj koži poklonite set prirodne kozmetike i pratite kako će ona na nju reagovati. Možda se rešenje svih vaših problema sa kožom krije upravo u blagotvornoj prirodnoj kozmetici.

Dermatolozi sve češće naglašavaju značaj korišćenja kozmetičkih proizvoda sa što manje aditiva uz istovremeno smanjivanje koriščenja kozmetičkih preparata sa puno veštačkih sastojaka i najrazličitijih veštačkih aditiva.

Da li ste znali da ogroman procenat kozmetike koju utrljavamo u kožu naš najveći organ upija?

Pa, želite li da upije za njega korisne i zdrave materije, ili veštačke sulfate i aditive? Pretpostavljamo šta je vaš odgovor. Zato isprobajte prirodnu kozmetiku – ona je prvi korak ka lepoj i negovanoj koži.

Boljom hidratacijom do lepše kože
Imamo tri magične reči kojima ćete dostići lepu i negovanu kožu kakvu ste uvek sanjale: voda, voda i voda.

Pijete li 2l vode dnevno?

Znate da je to neophodno za zdravlje čitavog organizma, pa tako i lepotu i stanje vaše kože. Zato stvorite naviku ispijanja vode tokom celog dana, a rezultati će sigurno uskoro biti uočljivi i na vašoj koži.

Ukoliko prosto ne volite ukus vode, probajte da ga “razbijete” sa nekoliko kapi limuna ili pomorandže, a čajevi i voće i povrće sa velikim sadržajem vode takođe su dobar izvor vode i potpomoći će hidrataciju vašeg organizma.

Čista koža – lepa koža
Ne možete da očekujete da imate lepu i čistu kožu ukoliko je ne čistite!

Spavanje sa ostacima šminke ne dolazi u obzir!

Ovo jeste najvažnije pravilo za čisto i lepo lice, ali definitivno nije jedino.  Lepa i čista koža dostižna je samo uz visok nivo poštovanja i primene higijenskih pravila. Dakle, nikada ne treba da zaspite pre nego što skinete i poslednju trunku šminke ili nečistoća sa lica.

Osim toga, nikad ne biste smeli da nanosite novi sloj šminke ukoliko već niste skinuli stari i dobro očistili kožu. Takođe – ne pipajte lice prljavim rukama – ovo je idealan način da na kožu prenesete najrazličitije nečistoće i mikroorganizme.

Redovno čistite četkice i blendere koje koristite za šminkanje i na dobrom ste putu ka čistoj i lepoj, koži koja odiše lepotom i nežnošću.

Dobar san – ne zovu ga slučajno “beauty sleep”
Ukoliko dovoljno i dobro spavate, vaša koža biće vam zahvalna na tome i vratiti vam lepotom i zdravim izgledom koji ste oduvek želeli. Kada spavate nedovoljno ili isprekidano, to može biti okidač za stres, koji odlobađa adrenalin i kortizol, koji mogu uzrokovati raznorazne probleme na koži i uticati na njen kvalitet.

Naravno, nije dovoljno naspavati se jedno veče kvalitetno i dovoljno kako biste videli rezultate na koži. Ovo je proces oporavka kože za koji je potrebno vreme, pa samo uz redovno upražnjavanje dobrog i kvalitetnog sna možete očekivati unapređenje kvaliteta i izgleda vaše kože lica.

Preporučeno vreme za spavanje je od 7 do 8 sati po večeri. Ovo bi trebalo da bude miran i neisprekidan san, kako bi zaista bio delotvoran kako za vaš organizam, tako i njegov najveći organ.

Uz ove savete, sigurni smo da ćete oporaviti vašu kožu i unaprediti njen kvalitet. Zaista nije zahtevno, zar ne? Uvedite nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu, a loše navike odstranite već danas i uživajte u najlepšoj koži.

www.modnivrisak.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here