Kako uviti kosu? – savjeti koji će vam olakšati život

0
872

Čak i sa svim tutorijalima i proizvodima koji su namijenjeni da vam pomognu da dobijete savršene valove u kosi, i dalje je – budimo realni – teško naučiti kako uviti kosu. Bez obzira na to kakav alat koristite, potrebno je pronaći ispravan način držanja uvijača, jačine temperature i koliko dugo treba držati kosu – i to pod pretpostavkom da imate jedan od najboljih uvijača.

Dakle, za sve one koji se osjećaju više poput kraljice maturalne zabave iz osamdesetih nego Blake Lively nakon što nakovrčaju kosu, evo brzog i efikasnog pregleda najboljih savjeta za uvijanje kose.

Obavezno koristite ispravnu veličinu uvijača

Ljudi često misle da što je uvijač veći, to su valovi ljepši. Nije istina. Ako je uvijač prevelik za vašu dužinu kose, jednostavno ćete se mučiti. Uvijek možete pročešljati čvršće uvojke kako bi se opustili. Dakle, ako imate kratku ili srednje dugu kosu, odlučite se za cijev promjera 2.5 cm. Ako imate dugu kosu ili želite lakše kovrče, odaberite cijev od 2.6 cm.

Nanesite lak za kosu prije pravljenja uvojaka

Ako lak nanesete tek kad završite s uvijanjem kose, više ćete riskirati da vam se kosa opusti. Pošpricajte kosu lakom za učvršćivanje kako biste je pripremili, a također i dok pravite uvojke. Ovo je posebno važno ako je vaša kosa otporna na uvojke.

Samo imajte na umu da želite biti sigurni da kosu ne otežavate. Ako upotrijebite previše laka, dobit ćete miris opečene kose. Također se klonite ulja za kosu, jer može otežati vaše uvojke.

Prilagodite temperaturu vašem tipu kose

Možda ćete doći u iskušenje da podesite temperaturu na najvišu – uvojci će duže ostati postojani, zar ne? Iako je istina da visoka temperatura brže uvija kosu, ona također može oštetiti kosu ako je tanka, tretirana bojom ili suha. Ako je kosa oštećena, držite toplinu malo nižom, ali ako imate zdravu kosu, slobodno je pojačajte. Bez obzira na vrstu kose, budite oprezni: upotrijebite zaštitno sredstvo za zaštitu od toplote kako biste izbjegli bilo kakva dugotrajna oštećenja.

Koristite različite tehnike zavisno od uvojaka kakve želite

Ovo se možda čini logičnim, ali različite vrste uvojaka zahtijevaju da kosu drugačije omotate oko cijevi uvijača. Ako želite glamurozne retro uvojke, omotajte svu kosu oko cijevi. Ako želite moderne, neurednije valove, ostavite krajeve i počnite niže.

Obratite pažnju na ugao pod kojim držite uvijač

Ako želite veći volumen, najprije zagrijte korijen kose i držite peglu okomito – tj. pod pravim uglom. Trebao bi vam biti ravno s glave.” Ako ne želite volumen, držite uvijač ravno. Ako želite velike, živahne kovrče ili klasičan izgled, treba vam dodatni volumen. Držite uvijač ravno prema gore.

 

Nemojte držati uvijač u kosi duže od 10 sekundi

Uvijač biste držati najviše osam do 10 sekundi. Možete ga držati malo duže ako je vaša kosa otporna na kovrče ili ako želite čvršće talase. I pobrinite se da svakom uvojku posvetite jednako vremena. Držeći svaki dio različito vrijeme ili prije nego što uvijač postane vruć vam neće dati rezultate kakve želite.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here