HomeLifestyleKako vizuelno povećati usne uz pomoć make upa

Kako vizuelno povećati usne uz pomoć make upa

Zahvaljujući Instagram modnim trendovima i poznatim osobama poput Kylie Jenner, pune usne i dalje su glavni modni trend. Definirane, pune usne cjelokupnom izgledu daju senzualnu notu. Za ovakav izgled vam nisu potrebne injekcije filera, već to možete jednostavno postići šminkom. Kako biste stvorili izgled većih usana, trebat će vam olovka za usne, ruž, korektor i sjaj. Ključ ovog make up looka je stvoriti kontrast i definisati usne. Uz ovaj vodič to ćete postići lakše nego ikad.

Prvi korak je stvaranje jasnog obrisa usana kako biste ih uokvirili, a to možete postići uz korištenje olovke za usne. Koristite nijansu koja je malo tamnija od nijanse vaših usana, te osjenčite njihove konture. Također, možete malo preći liniju usana kako biste kreirali izgled većih usana.

Drugi korak je definicija svjetlijeg dijela usana, gdje se spajaju vaša gornja i donja usna. Korištenjem svjetlijih boja, postižete izgled debljih usana. Dok tamniji ruževi vaše usne čine tanjim, što je ruž svjetliji, one će izgledati punije. Za postizanje ovakvog izgleda možete koristiti i lip stainove, ruževe u obliku olovke ili obične ruževe, ovisno od toga koja vam formula najbolje odgovara.

Treći korak je nanošenje sjaja za usne na dio usana gdje ste nanijeli svijetli ruž. Odlučite se za nijansu koja je dvije ili nijanse svjetlija od vaše olovke za usne.

Za kraj, nanesite malo korektora u uglove usana kako biste dobili oštriji izgled. Ovim potezom usne izgledaju savršeno definisane, a možete dodati i malo highlightera na kupidov luk usana.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE