KOLAGEN – Hrana i zaštita

0
372

Kolagen je važan protein u koži a ona je organ koji predstavlja zaštitnu barijeru između vanjskog svijeta i unutrašnjih organa čovjeka. Kako predstavlja važnu zaštitu, izložena je mnogim utjecajima mehaničkog, fizičkog, hemijskog i biološkog porijekla. Zdrav organizam posjeduje zaštitne mehanizme kojima se brani od štetnih utjecaja i nekontrolisanog stvaranja slobodnih radikala.

Promjene na koži su rezultat starenja svih dijelova kože, a to znači epiderme, derme, (masnog) tkiva kao i kožnih privjesaka. Vidljive ćelijske promjene kože ne moraju biti epidermalne geneze, već su vrlo često odgovor na promjene dubljih dijelova kože.

Simptomi starenja kože su vidni: postaje hrapava, naborana, neelastična, prekrivena mrljama i proširenim kapilarima.

Koža je izrazito suha, stanjena, žućkaste boje, a krvni kapilari su jasno vidljivi. Starenjem kože smanjuje se potkožno masno tkivo, što se najbolje vidi na licu jer gubitak masnih jastučića, uzrokuje veće boranje kože i izgled sitnog lica u starosti. Kao posljedica smanjenja subkutalnog tkiva i mehaničkog opterećenje tokom života, dolazi do promjena u broju, smjeru i dubini bora koje predstavljaju deformaciju kože. Poslije 50-e godine, nastaju sitne poprječne bore zbog čega dolazi do izdizanja pojedinih dijelova kože pa se produbljuju, odnosno urezuju u sve dublje bore.

Tretman u koncentriranim kapima na bazi morskog kolagena je preparat prikladan za tanku, osjetljivu i kuperoznu kožu.

Kolegen je protein koji je bitan sastojak vlakana koja čine dermu a služi za jačanje i elastičnost kožnog tkiva. Tokom godina, količina kolagena koju tijelo proizvodi, je sve manje. Usporavanje njegovog nastanka, dovodi do stvaranja bora i nabora na koži.

Višegodišnje eksperimentisanje je potvrdilo da MORSKI KOLAGEN ima zaštitno djelovanje kao i prirodni kolagen. Svim slojevima naše kože omogućava poboljšanje razmjene energije pa se i starenje kože usporava. Morski kolagen je funkcionalna tvar bogata masnim kiselinama poput omega-3 i proteinima, sadrži hidrosilopin, tvar koja koži daje metaboličku prehranu. Morski kolagen je dobiven iz riba sjevernih mora, odabranih iz ne-zaštićene vrste i provjerenog porijekla. Sinergija njegovih aminokiselina, bjelančevina i omega 3, poboljšava epitelna tkiva čineći kožu fleksibilnijom i zaštićenom.

VITAL PLUS laboratorij je izradio tretman u koncentriranim kapima morski kolagen, koje su zbog visokog sadržaja topivog kolagena, idealne kao tretman za kožu kojoj je potrebno zaštitno i umirujuće djelovanje. Njegova jedinstvena tekstura prodire odmah, jačajući debljinu granuloznog i spinoznog sloja epiderme, stvarajući zaštitnu barijeru za kožno tkivo. Primjenom kapi na bazi morskog kolagena na kožu, uz njenu masažu, obogatit ćemo kožu jednim od njenih glavnih prirodnih sastojaka, a pritom ćemo poboljšati stepen njene hidratacije.

Koriste se i ujutro i navečer na prethodno temeljito očišćeno lice u količini koja nam je dovoljna da ovlaži kompletnu površinu lica.

Naručite sa na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka:

 

Savjetovanje

vitalplusactive.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here