HomeLjepotaKonturisanje bez noža

Konturisanje bez noža

Proces starenja kože počinje jako rano, vjerovali ili ne, već u 25-oj godini života.

Piše: Dr. mr. sci. Alma Prtina, specijalista dermatovenerolog, katedra za patološku fiziologiju.Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

 

 

Najveće promjene nastaju u dermisu i hipodermisu koji je bogat kolagenim vlaknima i hijaluronskom kiselinom koji su upravo zaslužni za mladenački izgled, hidrataciju i sjaj Vaše kože. Ne stari samo koža, i koštane strukture su te koje stare, pa naše lice mijenja svoj izgled. U 50-im te promjene postaju jako izražene, bore postaju dublje, koža naglo gubi kolagena vlakna, a o nekadašnjoj čvrstoći možemo samo sanjati.

 

”Face beautification” je danas jako popularan u estetskoj i korektivnoj medicini u svijetu, a proizvodi koji vode te trendove su došli i u BiH. Takvi su upravo Radiesse plus i Radiesse koji nam dolaze iz Merz aesthetics. Proizvod je namijenjen muškarcima i ženama, a pruža izvanredne mogućnosti konturisanja i definisanja lica, brade, jagodica i potporu tkivima. Rezultati su posebno značajni i vidljivi i u  tretmanu ožiljaka jer stvara novi kolagen, kožu glađom i vizualno ljepšom. Trajnost ovog dermalnog filera je oko 24 mjeseca, što ga čini izuzetno poželjnim, jer proceduru ne ponavljate često.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE