HomeLjepotaLiposukcijska dijeta otapa 10 kilograma - za samo 10 dana

Liposukcijska dijeta otapa 10 kilograma – za samo 10 dana

Iz jelovnika treba izbaciti šećere, žitarice, industrijska biljna ulja, margarin i soju. Riba, janjetina, maslac, povrće, punomasni sirevi i suhomesnati proizvodi su itekako poželjni!

Svojevremeno sam imao 115 kilograma. Nikad nisam izdržao ni jednu dijetu jer su me uvijek izdali glad, iscrpljenost i umor. Liposukcijska prehrana bila je moj eksperiment koji se pokazao uspješnim. Izgubio sam 40 kila i promijenio izgled u toj mjeri da sam morao promijeniti lične dokumente, kaže Kenan Mandra, autor liposukcijske dijete.

Priča počinje prije deset godina na jugu Italije, kad su Mandra i članovi firme International Health istraživali prehranu stanovnika sela Pioppi, koje je priznato od strane UNESCO-a kao dom mediteranske prehrane i najzdravije selo na svijetu.

– Mještani Pioppija poznati su po tome da žive više od 100 godina pa smo se oslonili upravo na one namirnice koje oni koriste. U obzir su uzete sve preporuke i standardi nutritivnih i energetskih potreba organizma Evropske agencije za sigurnost hrane (EFSA), a u protokol su uključena prirodna pomoćna sredstva za mršavljenje, kao što su aminokiseline i dijetalna vlakna biljke konjac glucomannan, čiju je efikasnost EFSA prepoznala i odobrila – tvrdi Mandra.

Odvažio sam se isprobati protokol i dogodilo se čudo. Za nešto više od dva mjeseca mojih 40 kilograma viška je nestalo. To je bio ekstreman eksperiment, ali rizik se isplatio. Liječnički nalazi su bili dobri, nakon toliko godina i dalje je tako, a što je najvažnije, kilogrami se nisu vratili – priča Kenan Mandra, koji je zbog velike preobrazbe imao “problema” na državnim granicama.

– Imao sam rasprave na granicama jer puno putujem. Zadržavali su me jer nije ista osoba u automobilu i na pasošu. Nakon objašnjenja i dokaza fotografija iz mobitela sve se pretvorilo u oduševljenje. Ipak, jednog dana došao sam na policiju sa zahtjevom za novi pasoš. Pitali su me koji je razlog jer je pasoš važeći, a ja sam naveo da sam smršao i promijenio izgled. Nakon oduševljenja i hiljadu pitanja oko dijete, dobio sam putovnicu i tako započeo novi život.

Kad sam počeo proučavati zašto tijelo skladišti masti kao izvor rezervne energije, a ne šećere, onda sam shvatio da su masti, pogotovo kolesterol, naša esencijalna prirodna hrana bez koje ne možemo. Kako ih ne jedemo dovoljno, tijelo ih je prisiljeno stalno proizvoditi pa dolazi do debljanja. Debljanje je prekomjerno odlaganje masnih stanica u organizmu, a liposukcijska prehrana je obrnuti proces. Tako je hrana postala moj, ali i lijek mnogih drugih ljudi koji su slijedili moj primjer – pojašnjava Mandra.

Više na: r24.sata.h

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE