HomeInspirativne pričeMarija Latinčić, profesorica klavira i vizažista na televiziji: Lice je platno, karmin...

Marija Latinčić, profesorica klavira i vizažista na televiziji: Lice je platno, karmin boja, a četkica alat

Razgovarali smo s vizažisticom i profesoricom klavira, Marijom Latinčić, a ona nam je otkrila kad se rodila ljubav prema poslu, te koja je razlika između nama poznatih make-up izgleda i onog za TV. Više o Mariji i njenom uspjehu pročitajte u nastavku.

Marija Latinčić (24) je profesor klavira i vizažista na „RTV BN“. Završila je akademiju umjetnosti i diplomirani je muzički umjetnik-pijanista. Šminkanjem se bavi od svoje 17.godine, a rad na televiziji pružio joj je šansu da sarađuje sa brojnim TV voditeljima, glumcima, novinarima, muzičkim zvijezdama, političarima. Umjetnost je svestrana i povezana te se pored toga bavi plesom,etno muzikom i crkvenim pjevanjem.

Za BeautiFUL, Marija Latinčić

Marija, kako i kada se javila ljubav prema ljepoti i šminkanju?

Prvobitno se javila ljubav prema slikarstvu, talenat prepoznat od strane mog djeda. Tokom školovanja učestvovala sam na brojnim likovnim konkursima. Taj talenat mi je pomogao da budem uspješna u svom poslu vizažiste na televiziji. Lice je platno, karmin boja, a četkica alat.

Profesorica ste klavira, ali ujedno i vizažistica za televiziju, kako uspijevate sve stići?

Odgovornost je velika ali sa dobrom organizacijom i neprestanim trudom i radom sve se postiže. Rad sa djecom je neprekidna misija obrazovanja i vaspitanja, a sa druge strane rad na televiziji sa ništa manje odgovornosti, spretnosti, tačnosti i vještine. Morate voljeti ono što radite, a onda se rad, čak i onaj najzahtijevniji, uzdiže do kreativnosti.

Da li se make-up izgledi za TV razlikuju od svakidašnjih/ostalih i na koji način?

Make-up izgledi za TV se po mnogočemu razlikuju od svakidašnjih.Ten mora biti ujednačen i mat, jer kamera (konkretno rasvjeta) “ne voli“ kada koža sija. Informativni program zahtjeva laganiju šminku, jer make-up ne smije odvlačiti pažnju od vijesti.U zabavnom programu su bitne jake boje i dodaci šljokice,umjetne trepavice…ali ipak stil je nešto individualno. Kamera i svjetlost prigušuju svjetlinu šminke, a kako koža ne bi sijala tokom emitovanja ostaje mat, potrebna je gusta tonska baza i puder. Televizijska i filmska šminka su bazirane na sjenčenju i građenju karaktera šminkom. Na televiziji se šminkaju apsolutno svi koji idu pred kamere.

Da li imate nekoga ili nešto što Vam je svakodnevna inspiracija?

Čime god se bavite jako je važno biti okružen ljudima koji vas poštuju, vole i vjeruju u vas, a to je porodica. Samim tim imam svakodnevnu inspiraciju za rad, trud i cilj koji želim postići. Uspjeh je predivan osjećaj, a početna tačka je želja. 

Šta Vam je najvažnije kada pripremate klijente za TV što se tiče šminkanja?

Najvažnije mi je da imam vremena, a to se kada su emisije u pitanju ne dešava često…Kamera primjećuje i najsitnije detalje stoga sve mora biti besprijekorno. Zahvaljujući iskustvu i saradnji sa klijentima mogu sve to da postignem. Važno je da svi proizvodi koji se koriste budu hipoalergeni, jer na televiziji cirkuliše veliki broj ljudi sa različitim tipovima kože, te da je šminkanje brzo i praktično. 

I za kraj budite jedinstveni, uporni i ostanite dobri ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE