Marijana Radić: Tehnika nadogradnje noktiju koja je trenutno veoma popularna je „ruski badem“ 

0
1225

Posebnom tehnikom izlijevanja na šablon traži smirenost i preciznost da bi se dobio poseban oblik nokta koji se zove ruski badem.

Marijana Radić, nail tehničar i master edukator

Marijana Radić, nail tehničar. Ima 33 godine i živi u Sarajevu. Vlasnica je salona Nails & Education Studio koji se nalazi na adresi Bulevar Branilaca Dobrinje bb Sarajevo. Bila je na brojnim edukacijama, postala Master edukator i kao najveći poklon sebi, bio je otvaranje vlastitog salona. Marija ističe kako u zadnjih par godina tehnika izlijevanja nokta ruski badem je veoma popularna. Ova tehnika zahtjeva preciznost i smirenost, ali rezultati su fantastični. Ovaj oblik nokta izdužuje prste i sasvim je drugačija od svih oblika na koje smo do sada navikli. Više informacija o ovoj tehnici čitajte u nastavku.

Marijana, sjećate li se svojih početaka u beauty industriji? Kada se vratite unazad i sada, na šta ste najviše ponosni?

Da itekako se sjećam, toliko neprospavanih noći, plakanja i smijeha. Mislila sam da nikada neću savladati tehnike, ali sam bila uporna toliko i vjerovala da ću uspjeti kad tad i tako se desilo. Sjećam se prve klijentice kojoj sam radila nokte za svoj prvi džeparac, toliko su mi se ruke tresle da sam pomislila da neću uspjeti. Na kraju su nokti ispali fantastični i klijentica je otišla sa osmijehom. Tada sam se još više zaljubila u ovaj posao.

Recite nam nešto više o svom studio, te o uslugama koje nudite?

Kada sam se vratila iz inostranstva odlučila sam da otvorim kozmetički salon i ujedno edukacioni centar. Osim noktiju vremenom sam savladala još mnogo tehnika kao što su: tretmani lica, trajna šminka, henna obrve i lash lift. U salonu nudimo sve tretmane za iste kao i edukacije

Pažnju su nam privukli vaši radovi noktiju, posebno tehnika ruski badem. O kakvoj je tehnici riječ?

Ruski badem je postao popularan unazad par godina. To je posebna tehnika izlijevanja na šablon koja traži smirenost i preciznost da bi se dobio taj oblik. Mora se paziti pod kojim uglom se šablon postavlja i kako se materijal nanosi da bi se dobio željeni efekat.

Šta je bitno znati o tehnici ruski badem? 

Ono što je bitno pripremiti nokatnu ploču jako dobro, kao i za isti uraditi kombinovani manikir, nanijeti prajmer bez kiselinski i bazu, onda ukrajamo šablon da bi se uklopio tik iz nokat. Šablon mora da stoji ravno i kraj šablona da se spoji kao za stiletto, tada u tankom sloju  izgrađujemo nokat sa gelom, slobodni rub mora da izgleda kao krov. Kada se osuši nanosimo deblji sloj gela i moramo da nokat pinčujemo. Nakon toga postoji pravilna tehnika turpijanja da bi se dobio željeni ruski badem oblik, a to je kada bočne stranice slobodnog ruba više turpijamo pokreti turpijom idu više ka gore. Kada su sve ivice oštre tada znamo da smo dobili pravilan ruski badem. Tada prelazimo turpijanjem cijeli nokat, zatim dobro ispoliramo. I na kraju po želji klijentice radimo boju.

Da li je ova tehnika popularna među bosanskohercegovačkim ženama, te da li je znaju nositi?

Mnogo mladih djevojaka traži ruski badem i rado ga rade u kombinaciji sa gradivnim frenchom, kao i učenice sve više traže da nauče tu tehniku.

Vidimo da se često rade u kombinaciji nekoliko boja, koje su boje najtraženije, te šta žene najviše biraju?

Zavisi koje je godišnje doba, npr. ljeti se više traže neon boje, zimi crvena boja i dosta je tražen marble dizajn kada je u pitanju gradivni french.

Koliko je vremena potrebno za izlijevanje ovakvog oblika noktiju, te koliko cijeli tretman traje?

Za ovakav oblik noktiju je potrebno oko 2,5 sata da bi izgledao perfektno. Ne treba žuriti jer sve mora da se radi jako precizno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here