HomeLjepotaMezoterapija vlasišta

Mezoterapija vlasišta

Sa prekomjernim i neželjenim ispadanjem vlasi kose u toku života se često mogu sresti oba pola i u različitim generativnim fazama. Uzroci su mnogobrojni, najčešće hormonske promjene, manjak željeza i postojanje upalnih žarišta i stres.

Ispadanje kose prirodan je dio životnog ciklusa. Kosa – vlasi rastu, dosežu punu dužinu, neko vrijeme miruju, a zatim ispadaju, a na njihovom mjestu raste nova kosa. Gubitak kose najčešće pogađa muškarce srednje dobi, ali ovaj neugodan problem pogađa i žene – statistike kažu kako se do 30% žena suočava s opadanjem i prorjeđivanjem kose. Žensko ćelavljenje uzrokuje i nezadovoljstvo izgledom i manjak samopouzdanja. Za časopis BeautiFUL stručni tim Anti Age centra piše o tretmanu mezoterapije vlastišta, koji je jedan od načina riješavanja problema.

Pišu: dr.med.Samra Šoškić i mr.nutr. Zolotić Tarik

U stalnoj potrazi za sigurnim i provjerenim tretmanima u novoj 2020. godini Anti Age Centar je uveo tretmane mezoterapije vlasišta.

Naravno, uvijek se nastoji otkriti uzrok ispadanja vlasišta i ciljano liječiti i time zaustaviti ispadanje kose, te potaknuti rast nove kose. U svim navedenim situacijama izrazito pomaže mezoterapija vlasišta kojom se sa sitnim ubodima iglom u kožu vlasišta unose dragocjeni nutrijenti i ljekovite supstance.

Ubodi iglica stimulišu folikul dlake na regeneraciju

Sami kontrolisani ubodi iglice stimulišu folikul dlake na regeneraciju i pospješuju kompletan metabolizam i angiogenezu vlasišta a HR3 matrix kompleks sa kojim rade u Anti Age centru ima i specijalno dizajniranu kombinaciju supstanci zaduženu za rast zdrave kose. Ekstrakt cvijeta japanskog bagrema sprječava formiranje DHT-a, tako što inhibira 5-alpha-reduktazu koja testosteron pretvara u DHT koji je značajan faktor kod gubitka kose. Hexa peptid 33 potiče i ubrzava angiogenezu, rast novih kapilara koji su bitni za rast i razvoj folikula dlake. Vrlo bitna je i uloga peptida kod aktiviranja faktora rasta, VEGF.

Bakar tripeptid 1 je također inhibitor DHT-a, pozitivno utječe na ciklus rasta kose kao i na cirkulaciju koja je bitna zbog pravilne ishrane i rasta kose. Mezoterapija vlasišta se primjenjuje i u očuvanju zdravlja i ljepote kose, a ne samo u slučajevima ispadanja kose. Tretman mezoterapije vlasišta radi se uobičajeno jednom sedmično, a potrebno je 4-6 tretmana. Sam tretman se provodi najčešće u dva ciklusa tokom godine.

Kada je nutricionističko savjetovalište Anti Age centra u pitanju, ono sa čim se mogu pohvaliti jeste da svaki klijent u njihovom centru prolazi kroz najdetaljnije nutricionističke, dijagnostičke preglede, na savremenim dijagnostičkim, medicinskim aparatima da bi njihov stručni tim imao kompletan uvid u trenutno stanje Vašeg organizma.

 

Novo u regionu – darkfild mikroskopska analiza žive kapi krvi

 

Nešto novo u regionu, njihovom centru jeste darkfild mikroskopska analiza žive kapi krvi.

Analiza žive kapi krvi je medicinska metoda pomoću koje se utvrđuje kvalitet krvi, ali i otkriva rizik za nastanak ozbiljnih oboljenja nekoliko godina unaprijed. Poznata je pod nazivom darkfild metoda jer se živa krv posmatra na mikroskopu u tamnom polju. Samo jedna kap krvi iz prsta posmatra se pod mikroskopom koji preko mikrokamere sliku prenosi na monitor tako da omogućava i pacijentu da učestvuje u posmatranju i analizi svoje krvi ali i da se slika, video sačuva i uporedi sa prethodnim analizama. Mikroskopski pogled na živu-kap krvi daje stvarnu zdravstvenu sliku i pokazuje stanje organa jer krv prolazi kroz svaku ćeliju i svaki djelić organizma. Dok sa druge strane, prenosi i otpadne materije koji se stvaraju u organizmu tokom metabolizma, kao i one koje unosimo hranom, vodom ili ih udišemo. U krvi se tako odvijaju burne aktivnosti imunosistema koji nas štiti od bolesti i sve što se dešava u našem organizmu utječe na njen izgled.

 

Krv kao ogledalo zdravlja

 

Na klinikama u SAD-u i u razvijenim evropskim zemljama ova metoda se koristi još od 1990. godine, a posljednjih nekoliko godina primjenjuje se i u regionu.
Poremećaji u izgledu osnovnih ćelije krvi i plazme nastaju mjesecima i godinama prije pojave prvih znakova bolesti. Mnogo prije nego što ih možemo otkriti tradicionalnim metodama i rutinskim biohemijskim testovima. Zbog toga je ova metoda vrlo popularna i ima izuzetan preventivni značaj.

 

Šta živa – kap krvi otkriva:

Poremećaje u radu jetre, bubrega, slezene, bešike, crijeva,
Hormonalni disbalans,
Rizik od srčanog i moždanog udara,
Stanje imuniteta,
Genetske sklonosti ka nekoj bolesti,
Sklonost ka hipertenziji,
Sklonost ka dijabetesu,
Sklonost ka alergijama,
Oštećenja ćelija usljed dugotrajnog stresa,
Manjak vitamina i minerala,
Nedostatak vode,
Malokrvnost,
Prisustvo parazita, bakterija, gljivica,
Rizik od gihta,
Lošu cirkulaciju,
Mnoge druge nedostatke, sklonosti, rizike.

Na osnovu pregleda stručni tim Vam daje savjete i predlaže promjene u ishrani, načinu života, suplementaciji, fitoterapiji, ili ga upućuje na dalje analize.

Za više informacija o Anti-Age centru i njihovim uslugama posjetite www.antiage.ba ili na broj +387 33 848 882.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE