HomeInspirativne pričeMia Glamuzina: Kvalitetan šampon i regenerator za svakodnevnu njegu kose su MUST...

Mia Glamuzina: Kvalitetan šampon i regenerator za svakodnevnu njegu kose su MUST HAVE preparati svake žene

Jako je bitno na početku shvatiti da svaka klijentica ima različitu strukturu kose, te da ne postoji univerzalni preparat koji svi mogu koristiti.

Piše: Mia Glamuzina, vlasnica salona

Njen temeljni motiv i cilj bio je stvoriti profesionalizirani frizerski studio, s vrhunskim proizvodima za kosu, osobljem koje je entuzijastično i mlado, a istovremeno s ugodnom atmosferom koja podsjeća na spa oaze. Njihove klijentice imaju upravo to iskustvo, pa bih rekla da su kao tim uspjeli u tome. Keuneov su ovlašteni salon, na što su ponosni i njihovo maloprodajno mjesto s vrhunskim preparatima. Naravno, nastavlja se konstantno razvijati i rasti, jer su tek na početku ove priče ljepote i umjetnosti kose.

Šta treba raditi da bi kosa bila zdrava i jaka? Da li su u pitanju samo kozmetički proizvodi ili je i ishrana bitna?

Pravilna njega kose i kvalitetni proizvodi za kosu su podjednako bitni kao i ishrana. Hranom unosimo u organizam razne vitamine i minerale, te se to naravno vidi i na kosi. Kada je u pitanju osnovna njega kose, prvenstveno preporučujmo kvalitetan šampon i regenerator za svakodnevnu njegu kose. Mi smo ovlašteni Keune salon, a Keune je profesionalni frizerski brend, stoga imamo mnogo njihovih proizvoda i u maloprodaji u salonu, dostupnih za kupovinu. Također, u našem salonu se koriste isključivo njihovi profesionalni preparati. Osim šampona i regeneratora, istakli bi maske za kosu, te zaštitu od topline koja je neizostavna prilikom rada sa visokim temperaturama, kako se kosa ne bi oštećivala peglom, figarom ili fenom. Od hrane i suplemenata za jačanje i rast kose, istakli bi kolagenske dodatke ishrani, bilo tablete ili tečnost, gdje se nakon mjesec dana već vide rezultati.

Koji tretman najčešće preporučujete svojim klijenticama koje imaju oštećenu i suhu kosu?

Jako je bitno na početku shvatiti da svaka klijentica ima različitu strukturu kose, te da ne postoji univerzalni preparat koji svi mogu koristiti. U Frizerskom Rondo u ponudi imamo više različitih preparata, a naše profesionalno osoblje je spremno pružiti konzultacije i pomoći pri odabiru pravilne njege svakoj našoj klijentici. 

Koliko često savjetujete šišanje za djevojke koje su u procesu poboljšavanja kvalitete kose, da li to utječe na krajnji rezultat?

Šišanje utječe na proces poboljšavanja kvalitete kose, s obzirom da se uklanjaju oštećene i suhe vlasi, ali mi ne preporučujemo šišanje češće od jednom u dva mjeseca. Postoje brojni tretmani za poboljšanje rasta i strukture koji se mogu češće koristiti, a trenutno nam je najpopularniji piling vlasišta.

Da li je potrebno koristiti zaštitu za kosu od toplote?

Obavezno, prije svakog tretiranja toplotom potrebno je nanijeti zaštitu. Ogromna je razlika u strukturi kose nakon stiliziranja bez zaštite i sa zaštitom. Testovi pokazuju koliko je bitno da toplinom iz uređaja za styling kose ne činite kosu sušom i poroznijom, te je potrebno prilikom svake termičke intervencije na kosu prethodno nanijeti proizvod koji je posebno dizajniran da vlas učini otpornijom na temperature. 

Da li je bitno kakve alate za stilizovanje koriste žene/djevojke kod kuće? 

Ogromna je razlika u kvaliteti između profesionalnih aparata i preparata i onih koji su za kućnu upotrebu. Ukoliko kući sami stilizirate kosu mi bi vam preporučili da što manje koristite pegle i figara, a ukoliko baš ne možete bez njih da obavezno koristite kvalitetne preparate i zaštitu od topline. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE