Mia Glamuzina: Kvalitetan šampon i regenerator za svakodnevnu njegu kose su MUST HAVE preparati svake žene

0

Jako je bitno na početku shvatiti da svaka klijentica ima različitu strukturu kose, te da ne postoji univerzalni preparat koji svi mogu koristiti.

Piše: Mia Glamuzina, vlasnica salona

Njen temeljni motiv i cilj bio je stvoriti profesionalizirani frizerski studio, s vrhunskim proizvodima za kosu, osobljem koje je entuzijastično i mlado, a istovremeno s ugodnom atmosferom koja podsjeća na spa oaze. Njihove klijentice imaju upravo to iskustvo, pa bih rekla da su kao tim uspjeli u tome. Keuneov su ovlašteni salon, na što su ponosni i njihovo maloprodajno mjesto s vrhunskim preparatima. Naravno, nastavlja se konstantno razvijati i rasti, jer su tek na početku ove priče ljepote i umjetnosti kose.

Šta treba raditi da bi kosa bila zdrava i jaka? Da li su u pitanju samo kozmetički proizvodi ili je i ishrana bitna?

Pravilna njega kose i kvalitetni proizvodi za kosu su podjednako bitni kao i ishrana. Hranom unosimo u organizam razne vitamine i minerale, te se to naravno vidi i na kosi. Kada je u pitanju osnovna njega kose, prvenstveno preporučujmo kvalitetan šampon i regenerator za svakodnevnu njegu kose. Mi smo ovlašteni Keune salon, a Keune je profesionalni frizerski brend, stoga imamo mnogo njihovih proizvoda i u maloprodaji u salonu, dostupnih za kupovinu. Također, u našem salonu se koriste isključivo njihovi profesionalni preparati. Osim šampona i regeneratora, istakli bi maske za kosu, te zaštitu od topline koja je neizostavna prilikom rada sa visokim temperaturama, kako se kosa ne bi oštećivala peglom, figarom ili fenom. Od hrane i suplemenata za jačanje i rast kose, istakli bi kolagenske dodatke ishrani, bilo tablete ili tečnost, gdje se nakon mjesec dana već vide rezultati.

Koji tretman najčešće preporučujete svojim klijenticama koje imaju oštećenu i suhu kosu?

Jako je bitno na početku shvatiti da svaka klijentica ima različitu strukturu kose, te da ne postoji univerzalni preparat koji svi mogu koristiti. U Frizerskom Rondo u ponudi imamo više različitih preparata, a naše profesionalno osoblje je spremno pružiti konzultacije i pomoći pri odabiru pravilne njege svakoj našoj klijentici. 

Koliko često savjetujete šišanje za djevojke koje su u procesu poboljšavanja kvalitete kose, da li to utječe na krajnji rezultat?

Šišanje utječe na proces poboljšavanja kvalitete kose, s obzirom da se uklanjaju oštećene i suhe vlasi, ali mi ne preporučujemo šišanje češće od jednom u dva mjeseca. Postoje brojni tretmani za poboljšanje rasta i strukture koji se mogu češće koristiti, a trenutno nam je najpopularniji piling vlasišta.

Da li je potrebno koristiti zaštitu za kosu od toplote?

Obavezno, prije svakog tretiranja toplotom potrebno je nanijeti zaštitu. Ogromna je razlika u strukturi kose nakon stiliziranja bez zaštite i sa zaštitom. Testovi pokazuju koliko je bitno da toplinom iz uređaja za styling kose ne činite kosu sušom i poroznijom, te je potrebno prilikom svake termičke intervencije na kosu prethodno nanijeti proizvod koji je posebno dizajniran da vlas učini otpornijom na temperature. 

Da li je bitno kakve alate za stilizovanje koriste žene/djevojke kod kuće? 

Ogromna je razlika u kvaliteti između profesionalnih aparata i preparata i onih koji su za kućnu upotrebu. Ukoliko kući sami stilizirate kosu mi bi vam preporučili da što manje koristite pegle i figara, a ukoliko baš ne možete bez njih da obavezno koristite kvalitetne preparate i zaštitu od topline. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here