Mila Kvesić Bandić: Opadanje kose tokom proljeća je normalna pojava

0

Proljeće je idealno vrijeme za posvetiti se sebi i prigrliti promjene koje se događaju u našem organizmu. 

Proljeće je vrijeme obnove kada se priroda budi i mijenja. Proljeće je idealno vrijeme za posvetiti se sebi i prigrliti promjene koje se događaju u našem organizmu. Jedna od vidljivih promjena je ispadanje kose.

Mila recite nam nešto više o sebi i svom pozivu „frizer“. Odakle se i kada rodila ideja za ovaj posao?

Moje ime je Mila Kvesić Bandić. Živim u Širokom Brijegu. Imam 32 godine. Majka sam jedne predivne dvogodišnje djevojčice Ive. Vlasnica sam frizerskog salona “MILA” već 12 godina. S tim da radim i u srednjoj frizerskoj školi kao majstor frizer. Već odavno sam znala da ću se baviti ovim poslom, s obzirom da sam već kao mala pravila frizure lutkicama.

Proljeće nam je stiglo, šta sa kosom? – glavno pitanje koje se postavlja. Da li se kosi u ovom periodu treba posvetiti više?

Da napokon i proljeće nam stiglo. Proljeće donosi mnoge pozitivne promjene, ali kada je pitanje šta sa kosom, kosi svakako da treba više njege. Zato što se kosa na proljeće obnavlja od zime. Kosi se svakako u ovome periodu treba više posvetiti iz razloga to što imamo proljetno, odnosno sezonsko opadanje kose, što je zapravo prirodna pojava. Kosu je potrebno ojačati, jer istodobno sa sezonskim opadanjem nova nam kosa raste i obnavlja se. Osigurati kosi što više njege time ćete postići zdravlje kose, otpornost i čvrstoću dlake. Jer lijepa kosa je zdrava kosa.

Šta se dešava sa kosom tokom proljeća s obzirom da dolaze alergije i dermatitis se pojavljuje jače nego inače. Koje tretmane najčešće koristite na svojim klijentima koji imaju problem?

Na proljeće dolazi do začepljenja folikula, do iritacije kože glave, alergije, dermatitisa i svega ostaloga što jače nego ikada. Kod klijenata koji imaju takve kožne probleme i najvažnije je njegovati vlasište i odabrati odgovarajuće tretmanske proizvode. Ja najčešće koristim proizvode koji su posebno formulirani za atopičnu kožu vlasišta. Uvijek koristim blage šampone, bez mirisa i boja, šampone s formulom koji od prve uporabe umiruju kožu i ublažavaju svrabež kod klijenata s takvim problemom. Bitno je nježno pranje i redovna hidratacija. Zahvaljujući naprednim formulacijama vrhunskih brendova imate veći pristup tretmanima posvećen njezi kose. Uvijek koristim tretmane što će produžiti razdoblje akutnih faza te smiriti kožu glave.

Sa druge strane postoje klijenti koji nemaju problema sa tjemenom, ali žele osvježiti svoju kosu pred ljeto. Da li imate za njih savjete?

Njima bi svakako savjetovala za osvježenje pred ljeto tj. održavanje prirodnog sjaja, skraćivanje vrhova osvježit će frizuru i kosi dati svježinu i lepršavost. Još jedan jako bitan savjet tokom jeste da trebate birati hidratantne i hranjive regeneratore, maske, kako bi vam kosa bila još snažnija i spremna za vruće ljetne dane koji su pred nama.

Koji tretman je idealan za ovo vrijeme godine bez obzira kakav tip kose je u pitanju? 

Super prijedlog je botox kose, tretman koji je postao hit u svijetu kose. Nakon tretmana dobijete punoću, svilenkastu teksturu dlake i manje ispucalih vrhova. Kosa će vam biti nahranjena, snažnija i otpornija. Savršen rezultat dobijete bez puno muke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here