HomeLifestyleMnogima omiljena boja, plava!

Mnogima omiljena boja, plava!

Plava je uvijek nekako prisutna u našim ormarima, bez obzira na trendove, ali ove godine posebno, s obzirom na to da je i Pantone klasičnu plavu proglasio hit bojom 2020.

Živimo u vremenu koje traži nadu i povjerenje, a takva konstanta, kao i samopouzdanje, izražavaju se u ovom klasičnom plavoj boji, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantonea kad je Classic Blue proglašena bojom godine.

Klasična plava ohrabruje nas da gledamo iza onoga što je očito i da proširimo vlastite vidike te pred nas stavlja izazov da dublje razmišljamo, proširimo vlastitu perspektivu i budemo otvoreni za različite tokove komunikacije, rekla je Eiseman.

Iako je klasična boja najvažnija boja 2020., s ljetnim danima u prvi su plan došle i sve ostale njene nijanse, od svijetlih i pastelnih tonova preko boje jeansa pa do kraljevski plave koja sadrži posebnu dozu elegancije i raskoši. Plava je duboka i smirujuća, a izvršna direktorica Sensational Color, Kate Smith, tvrdi kako se u paleti plave krije i jedna nijansa koja pristaje baš svima – riječ je o nebeski plavoj boji, kao stvorenoj za ljetne dane, a za portal WhoWhatWear objasnila je i zašto:

– Kroz godine, tonovi naše kože i kose postaju hladniji, a boje čija je baza plava, zvana još i “periwinkle“, super pristaje bez obzira na ton i podton kože.

 

Izvor: diva.vecernji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE