HomeLjepotaNa novoj lokaciji „Crystal Nails Akademija“

Na novoj lokaciji „Crystal Nails Akademija“

Piše: Nevena Marjanović, vlasnica akademije

Shodno koraku unaprijeđenja i praćenja trendova, želja i potreba za proširivanjem salona i rada Nevena se odlučila na jedan veliki korak i otvorila je akademiju na novoj adresi kako bi se njeni klijenti i učenici još ljepše osjećali. Koliko je ambijent salona važan dokazuju vam fotografije koje možete vidjeti kroz tekst. O akadamiji i novim trendovima u narednim redovima piše Nevena.

Želim da vam predstavim novi prostor, koji se nalazi na Bulevaru Desanke Maksimović 14. Za one koji nas prate znaju da smo mi generalni uvoznici više brendova, između kojih je Crystal Nails, Merlyn Nails, Lux Lash i CC Lucas.

Do sada smo imali prodajno mjesto u sklopu kojeg se nalazi Crystal Nails Akademija, koje smo upotpunili nudeći klijentima kvalitetne salonske usluge.

U Akademiji smo pored baznih edukacija i gel usavršavanja, kao i akril tehnike, za naše polaznike smo uveli i novitete. Ono što je u posljednje vrijeme popularno u svijetu Nail tehničara to je aparatni manikir i apliciranje trajnog laka. Nudimo i razne kurseve Nail arta, kako za početnike tako i za djevojke koje već imaju iskustva u raznim tehnikama crtanja.

Moram još da dodam da svi problemi nastaju zbog nedovoljnog informisanja klijenata o pojedinim tretmanima, kao i stručnosti osoblja koji bi trebali da daju tačnu informaciju.

Šta je to aparatni manikir?

Kod aparatnog manikira se koristi električna turpija sa odgovarajućim nastavcima sa kojima se koža oko noktiju kao i same zanoktice dovode do perfekcije, iako moram naglasiti da aparatni manikir nije pogodan za klijentice sa osjetljivom kožom.

Ono što je dosta popularno u posljednje vrijeme i što je doživjelo ekspanziju u svijetu nail industrije su trajni lakovi. Zahvaljujući novim generacijama baznih gelova koji drže nokat fleksibilnim i čvrstim, u salonima se sve više traži usluga trajnog laka. Još jedna prednost kada pričamo o trajnom laku jeste kraće vrijeme apliciranja.

Ono što većina klijenata ne zna, jeste da je za kraći prirodni nokat idealno rješenje trajni lak. Za one koji ipak žele malo duži nokat, prednost bih dala izlijevanju gela tipsama. Izlijevanje na šablon možete postići uzak i elegantan nokat. Ono što odgovara svakoj ruci i nokatnoj ploči je oblik koji se zove badem, dok bi za kocku više odgovarala uža nokatna ploča, ali to ipak zavisi i od želje klijentice. Oblik koji je dosta popularan među mlađim generacijama je sužena kocka. U toplim danima se najčešće koriste jarke ili neon boje iako imamo klijentice koje ne odustaju od klasike – frencha i td.

Kanema Beauty d.o.o. je generalni uvoznik i distributer Crystal Nails proizvoda za Bosnu i Hercegovinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE