HomeLifestyleNajgori trendovi iz 80ih godina

Najgori trendovi iz 80ih godina

Što se tiče trendova u svijetu ljepote, osamdesete godine su zanemarile rečenicu „manje je više“. Iako postoje neki trendovi koji su se razvijali tokom narednih decenija, mnogi od trendova iz 80-ih sada su rezervirani za Halloween kostime i tematske zabave. Pročitajte više o nekim od najgorih trendova u svijetu ljepote iz 1980-ih.

Plavo sjenilo za oči

U 80-ima jedan od najznačajnijih beauty trendova definitivno je bilo plavo. Iako se ova boja vratila u nedavnim trendovima, čini se kao da su svi naučili lekciju o užasima plavog sjenila koje im seže sve do obrva.

Natapirana kosa

Kad pomislimo na 80-e, odmah pomislimo na veliku kosu. Iako nema ništa loše u malo volumena, činilo se da su žene – pa čak i muškarci – 80-ih malo pretjerali. Zbog tapiranja i limenki laka za kosu, morale su proći cijele 90-te da se frizure vrate u normalno stanje.

Lažni mladeži

Mladeži u najmanju ruku imaju zanimljivu historiju. I dok su prirodni mladeži lijepa i jedinstvena osobina – koju su poznate ličnosti poput Madonne učinile popularnom – ne možemo isto reći za umjetne mladeže. Jednostavno ne možemo.

Palmica frizura

Još jedan stravičan trend iz 80-ih (i djelomično iz 90-ih)? Palmice. Super visoki polovični rep koji ste vezali uz pomoć velike scrunchie gumice i ostavili kosu da visi preko tjemena? Ime frizure je možda zabavno, ali frizura je veliko ne.

Minival

Jedna od ključnih komponenti natapirane kose u 80-ima? Minival. Bez njih ne biste mogli dobiti izgled kakav ste htjeli. Hemijski minival obično izuzetno šteti vašoj kosi, što je dovoljan dokaz da vas uplaši da to više nikada ne pokušate.

Previše rumenila

Žene u 80-ima voljele su koristiti previše rumenila. Prilično smo sigurni da su ga neke koristili i kao zamjenu za sjenilo (ili su ga stavljali užasno blizu kapaka). Recimo samo da smo naučili lekciju. Što se rumenila tiče, manje je uvijek više.

Fudbalerke

80-e su bile decenija loše kose, a fudbalerke su bili veliki dio toga. Možda najgora frizura svih vremena, nije bila pixie frizura, a ni dugački bob. Dodajte na to traku i malo laka za kosu, pa ćete sebi stvoriti košmar iz 1980-ih.

Tamna olovka za usne

Nema ništa loše u korištenju olovke za usne prije nanošenja ruža. Ipak, korištenje olovke za usne koja je nekoliko nijansi tamnija od vašeg ruža ili sjajila za usne? Ne baš. Iako ovaj trend nije najgori na našoj listi – još uvijek ne pripada 21. vijeku.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE