HomeLjepotaNajhranjivije maske za kosu od kokosovog ulja koje možete napraviti kod kuće

Najhranjivije maske za kosu od kokosovog ulja koje možete napraviti kod kuće

Najhranjivije maske za kosu od kokosovog ulja koje možete napraviti kod kuće

 

Malo sastojaka, beskrajni rezultati.

 

U savršenom svijetu svaki bi dan bio dobar dan za kosu. Naša bi kosa bila sjajna i jaka bez četrdesetminutne rutine njege kose ili sedmičnim odlascima u salon. Bez obzira na vremenske prilike, bez obzira na godišnje doba, da kosa bude sjajna i meka.

Ali kosa bez napora nije čista fantazija. Kokosovo je ulje sveti gral njege za kosu: sadrži laurinsku kiselinu, vrstu masne kiseline koja prožima osovinu kose kako bi podržala rast i vlažila suha područja. Poznato je i da nadoknađuje bjelančevine izgubljene u tretmanima u boji i izbjeljivanju.

U maskama za kosu kokosovo je ulje ključni sastojak njegovane, zdrave kose. Tridesetminutna maska ​​za kosu može vratiti vlažnost; preko noći maska ​​za kosu može zaštititi kosu sedmicama.

Pronašli smo maske za kosu od kokosovog ulja koje koriste manje od pet sastojaka i koje se mogu napraviti u nekoliko minuta. Bez obzira na to je li boja vaše kose potamnila ili su vam se krajevi lomili, prava maska ​​za kokosovo ulje može je vratiti u savršeno stanje.

 

Maska za kosu bez kokosovog ulja bez koge će unijeti vlagu, suhu i lomljivu kosu. Za dodavanje ovog jednostavnog recepta, trebat će vam:

  • 2 kašikica ekstra djevičansko kokosovo ulje
  • 1 kašika meda
  • 1 jaje

Prvo, otopite kokosovo ulje na šporetu ili u mikrovalnoj. U zasebnoj zdjeli umutite jaje; zatim pomiješajte jaje sa zagrijanim kokosovim uljem. Dodajte med i opet umutite dok smjesa ne postane kompaktna.

Sad dolazi aplikacija. Nakon odvajanja čiste vlažne kose na dijelove, nježno masirajte masku za kosu u svakom dijelu od korijena do vrha. Provjerite je li svaki dio ravnomjerno pokriven. Zatim umotajte kosu u tuš kapu, majicu ili ručnik trideset minuta.

Završite ispiranjem maske za kosu vodom i omiljenim šamponom. Možda će vam trebati dva ili tri ispiranja da biste potpuno isprali masku.

Sama, maske za kosu od kokosovog ulja izvor su vlage. Dodajte jabučni ocat i to je brzi put do jače kose. Za ovu masku za kosu s dvostrukom blagodati trebat će vam:

  • 2 kašike ekstra djevičansko kokosovo ulje
  • 1 kašika jabučni octa

Zagrijte kokosovo ulje dok se ne rastopi. Zatim ga pomiješajte e s jabučnim ocatom u posudi, dobro miješajući. Nanesite masku na suhu ili vlažnu kosu u dijelovima ravnomjerno pokrivajući svaki dio od korijena do vrha. Ostavite 15-20 minuta, a zatim isperite. Slijedite svoj rutinski šampon i regenerator.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE