Najhranjivije maske za kosu od kokosovog ulja koje možete napraviti kod kuće

0
437

Najhranjivije maske za kosu od kokosovog ulja koje možete napraviti kod kuće

 

Malo sastojaka, beskrajni rezultati.

 

U savršenom svijetu svaki bi dan bio dobar dan za kosu. Naša bi kosa bila sjajna i jaka bez četrdesetminutne rutine njege kose ili sedmičnim odlascima u salon. Bez obzira na vremenske prilike, bez obzira na godišnje doba, da kosa bude sjajna i meka.

Ali kosa bez napora nije čista fantazija. Kokosovo je ulje sveti gral njege za kosu: sadrži laurinsku kiselinu, vrstu masne kiseline koja prožima osovinu kose kako bi podržala rast i vlažila suha područja. Poznato je i da nadoknađuje bjelančevine izgubljene u tretmanima u boji i izbjeljivanju.

U maskama za kosu kokosovo je ulje ključni sastojak njegovane, zdrave kose. Tridesetminutna maska ​​za kosu može vratiti vlažnost; preko noći maska ​​za kosu može zaštititi kosu sedmicama.

Pronašli smo maske za kosu od kokosovog ulja koje koriste manje od pet sastojaka i koje se mogu napraviti u nekoliko minuta. Bez obzira na to je li boja vaše kose potamnila ili su vam se krajevi lomili, prava maska ​​za kokosovo ulje može je vratiti u savršeno stanje.

 

Maska za kosu bez kokosovog ulja bez koge će unijeti vlagu, suhu i lomljivu kosu. Za dodavanje ovog jednostavnog recepta, trebat će vam:

  • 2 kašikica ekstra djevičansko kokosovo ulje
  • 1 kašika meda
  • 1 jaje

Prvo, otopite kokosovo ulje na šporetu ili u mikrovalnoj. U zasebnoj zdjeli umutite jaje; zatim pomiješajte jaje sa zagrijanim kokosovim uljem. Dodajte med i opet umutite dok smjesa ne postane kompaktna.

Sad dolazi aplikacija. Nakon odvajanja čiste vlažne kose na dijelove, nježno masirajte masku za kosu u svakom dijelu od korijena do vrha. Provjerite je li svaki dio ravnomjerno pokriven. Zatim umotajte kosu u tuš kapu, majicu ili ručnik trideset minuta.

Završite ispiranjem maske za kosu vodom i omiljenim šamponom. Možda će vam trebati dva ili tri ispiranja da biste potpuno isprali masku.

Sama, maske za kosu od kokosovog ulja izvor su vlage. Dodajte jabučni ocat i to je brzi put do jače kose. Za ovu masku za kosu s dvostrukom blagodati trebat će vam:

  • 2 kašike ekstra djevičansko kokosovo ulje
  • 1 kašika jabučni octa

Zagrijte kokosovo ulje dok se ne rastopi. Zatim ga pomiješajte e s jabučnim ocatom u posudi, dobro miješajući. Nanesite masku na suhu ili vlažnu kosu u dijelovima ravnomjerno pokrivajući svaki dio od korijena do vrha. Ostavite 15-20 minuta, a zatim isperite. Slijedite svoj rutinski šampon i regenerator.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here