Neka Vaši nokti uvijek budu u trendu

0
974

Svaka sezona donosi svoje čari, pa tako i ova sezona. Uz klasične nijanse koje uvijek obilježe zimu kao što su crvena i zlatna, ove zime se nose bogate zlatne, bordo i smeđe nijanse.

Autor teksta:

Adla Kodro iz Mostara je vlasnica salona „Studio Elegance“. U beauty svijetu je preko 10 godina, a 2020. godine je postala i međunarodni edukator za Crystal Nails.

 

Kao što outfit ne može biti dobar bez lijepih cipela, tako i ruke ne mogu biti bez lijepih noktiju. U svakodnevnim prilikama naravno da nećete svakog dana nositi novu boju laka, ali od presudne je važnosti da su vaši nokti uvijek njegovani i uredni. Ruke zahtjevaju našu pažnju, pa joj je i pružimo, ističe Adla.

BeautiFUL: Adla reci nam da li je samo ljubav prema noktima dovoljna da dospiješ do svog cilja, tačnije da postaneš vrhusnki nail artist ili ipak treba u sebi imati skriveni talent za ovu struku?

Kodro: Nail artist/tehničar je umjetnik koji stvara prekrasne modne priče. Smatram da talent nikad nije dovoljan za uspjeh. Treba imati strast, motivaciju, biti uporan i vježbati, imati strpljenja i jednostavno voljeti ovaj posao.

BeautiFUL: Poznata si po svom preciznom i odličnom radu, da li ti to daje motivaciju da uvijek napreduješ?

Kodro: Naravno, volim svoj posao. Kao s većinom kreativnih zanimanja, u svijetu nail tehničara potrebna je neograničena količina upornosti i ustrajnosti kako biste došli do tačke gdje imate dovoljno posla na svakodnevnoj bazi. Svaki dan novo dokazivanje u radu me tjera da budem bolja, da učim, vježbam i usavršavam se.

BeautiFUL: Saznali smo da si postala nail edukator za Crystal Nails, kako je došlo do toga?

Kodro: Put do edukatora nije nimalo lagan, da bi postali Crystal Nails edukatori potrebno je mnogo truda, učenja, odricanja i konstantnog vježbanja. CN edukatori su međunarodno priznati i licencirani edukatori koji se konstantno usavršavaju i prate svjetske trendove. Dobila sam priliku da i drugima pomognem i nesebično podijelim svoje znanje, te im pomognem da i oni u svijetu noktiju i uljepšavanja pronađu sebi svoj posao.

BeautiFUL: Osvrnut ćemo se i na njegu noktiju i ruku u ovom hladnom zimskom periodu, šta je potrebno kako bi naše ruke uvijek bile lijepe i njegovane?

Kodro: Ruke imaju drugačiju strukturu kože od ostalih dijelova tijela. Potrebna je redovna hidratacija kako bi se zaštitio prirodni zaštitni sloj kože. Moja preporuka jeste da njegujete ruke redosvno sa losionima za hidrataciju i više puta koristiti ulje za zanoktice nakon pranja ruku. Ruke su osjetljive i očekuju od nas veliku pažnju, koja nam ne oduzima puno vremena.

BeautiFUL: Da li žene i u ovom teškom periodu pogođenom virusom Covid19, brinu o sebi i o svojim noktima?

Kodro: Dok smo bili zatvoreni žene su željno iščekivale otvaranje salona za uljepšavanje, kako bi mogle nastaviti blistati sa svojim noktima. Žene čak i u ovom teškom periodu, u vrijeme Covid19, se trude brinuti o redovnom manikiru, njegu ruku i noktiju. Uvijek postoji vrijeme da se jednom mjesečno izdvoji za sebe i ode na tretman koji svaka žena voli.

BeautiFUL: Za koje boje i oblike noktiju se najčešće žene odlučuju u toku zimskog perioda?

Kodro: Želje su različite, pa tako da svakodnevno radim dosta različitih oblika i dizajna. Ali tokom zimskog perioda, žene se najčešće odluče za tamnije nijanse. Najčešće su to boje poput bordo, smeđe i crne. Ove zime su se najčešće odlučivale za jednostavne i uredne, kratke crne nokte

BeautiFUL: Koji su to trendovi koje trebamo pratiti?

Kodro: Trendovi koji trebamo pratiti u nail svijetu a koji su trenutno aktuelni, su spektakularni animalizam poput tehnike tiger Eye, Chrome mirror, platinum folije, šljokice u doba praznika i neizostavni nail art 3D gela.

BeautiFUL: Da li postoje određena tehnika rada koja ti je favorit i koju najčešće paktikuješ?

Kodro: Najčešća tehnika koju radim u salonskom radu je ombre design uz neki brzi salonski nail art. Ono sto je moj favorit godinama definitivno su extreme shapes.

BeautiFUL: Za kraj nam možeš reći koji nas to trendovi očekuju u narednom periodu?

Kodro: Ove zime se trendovi se ne razlikuju puno od predhodne zime. Kao što sam i rekla zimski period obilježavaju tamne nijanse lakova. Boje koje su hit ove zime su sve nijanse bordo, ljubičaste, smeđe, siva i zelene.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here