Neprestano učenje s Aidom Ajdinović 

0

Mladi frizeri, željni pokretanja vlastitog puta u ovom svijetu, neka zapamte da je put prema uspjehu popločan inspiracijom, trudom i stalnim učenjem. Nemojte zaboraviti pratiti vrhunske majstore, učiti od njih i izazivati vlastite granice.

Aida Ajdinović, vlasnica salona Magic by Aida

Aida Ajdinović je rođena i odrasla u Sarajevu. Njeno rano djetinjstvo i dio osnovnog obrazovanja su protekli u Njemačkoj, gdje je stekla vještine u njemačkom jeziku, što joj dodatno olakšava komunikaciju sa klijentima i saradnicima. Završila je frizersku školu 2008. godine i već sljedeće godine, sa samo 19 godina, otvorila je svoj prvi salon. Kroz godine rada i neprekidnog usavršavanja, Aida je uspjela izgraditi divan tim od 8 koleginica i postići uspjeh kao frizerka, poduzetnica, supruga i majka dvoje predivne djece. S ponosom ističe da se napokon odvažila započeti vlastite edukacije, što je izuzetno uzbuđuje. Ova nova faza u njenom profesionalnom razvoju dodatno je inspirira da kontinuirano unapređuje svoje vještine i pruža vrhunsku uslugu svojim klijentima. Također, sa ponosom ističe svoje nedavno članstvo u Kerastase Coauchingu 2024. godine, što je dodatno motivira u njenom stalnom usavršavanju i razvoju.

U dinamičnom svijetu ljepote i frizerske industrije, konstantno učenje postaje ključni element uspjeha. U središtu ovog vječnog procesa usavršavanja stoji Aida Ajdinović, stručnjakinja koja osvaja svojim talentom, predanošću i nepokolebljivom željom za napretkom. Kroz svoje bogato iskustvo i strast prema frizerstvu, Aida inspirira ne samo svoje klijente već i kolege, te otvara vrata novim kreativnim horizontima u ovoj predivnoj industriji ljepote. U ovom članku istražujemo putovanje Aide Ajdinović, njen pristup frizerskoj umjetnosti te kako neprestano i nesebično dijeli svoje znanje.

Početak poslovne karijere

Aida Ajdinović nije čekala da odraste da bi slijedila svoje snove. Već sa 15 godina, zaronila je u svijet frizerske struke. Na početku svog poslovnog puta, Aida je odlučila podijeliti svoju strast s prijateljima. Ohrabrena podrškom oca sa 19 godina  preuzela je prve ključeve svog poslovnog prostora. Kasnije, nakon što se udala, nesebična podrška supruga postala je njezin ključni oslonac u poslovnim izazovima i uspjesima. Uz njegovu podršku, nastavila je neprestano ulagati u svoj salon i svoje znanje, gradeći svoj put ka uspjehu. Ovaj hrabar početak postavio je temelj za ono što danas predstavlja Magic by Aida salon. Aida Ajdinović, sada iskusna frizerka i poslovna žena, nastavlja dijeliti svoje znanje i strast, oplemenjujući svijet balayage tehnike i inspirirajući druge da prate svoje snove.

Učimo dok smo živi: Iz komfort zone na put edukacije balayage tehnike

Nakon dugog niza godina provedenih iza kamere, promatrajući i stvarajući razne frizure za naše klijentice, odlučila je kročiti izvan svoje zone komforta i krenuti u potpuno novu avanturu. „Nakon što smo primili brojne upite putem naših društvenih profila, posebno od mladih frizera, postavljajući nam jedno ključno pitanje: pružamo li edukacije? To je bio trenutak kada smo shvatili da je vrijeme za novi projekt.“, rekla nam je Aida. Posljednjih šest mjeseci posvetili su se stvaranju edukacija, s posebnim naglaskom na balayage tehnici – trenutno najtraženijoj tehnici koju mladi frizeri žude naučiti.

Zašto Balayage?

Balayage tehnika je umjetnost koja stvara prirodan izgled, pružajući klijentima predivnu i elegantnu boju kose. Ova tehnika omogućuje frizerima da stvaraju prilagođene boje prilagođene individualnim crtama lica i željama klijenata. „Mi  vjerujemo u dijeljenje znanja i poticanje rasta naših kolega frizera. Naše edukacije za balayage tehniku pružit će vam duboko razumijevanje ove tehnike, od osnova do naprednih tehnika. Naučit ćete kako postići besprijekorne rezultate i zadovoljiti klijente s elegantnim i modernim izgledom”, ističe Aida.

Za koga su edukacije?

Edukacije su otvorene za sve frizere, bez obzira na nivo iskustva. Bez obzira jeste li tek počeli ili imate godine iskustva, naš pristup će se prilagoditi vama. Individualni pristup svakom polazniku ključan je za uspjeh naših edukacija. Naša je filozofija “Nikad ne odustajte od svojih snova”, tako da su edukacije osnova obrazovanja koje ćemo im pružiti. Vjerujemo da biti frizerski umjetnik nije samo posao, već životni stil koji oblikuje svakodnevicu. Naše edukacije proširuju horizonte i podučavaju frizere kako pravilno komunicirati s klijentima, slušati njihove želje i pružiti im personaliziranu uslugu.

Poruka mladima
Svijet frizerstva posjeduje vrhunske majstore čiji rad zaslužuje pažnju i divljenje. U tom prostranstvu talenta i kreativnosti, novim generacijama mladih frizera Aida Ajdinović, vlasnica salona Magic by Aida, upućuje inspirativnu poruku:

„Mladi frizeri, željni pokretanja vlastitog puta u ovom svijetu, neka zapamte da je put prema uspjehu popločan inspiracijom, trudom i stalnim učenjem. Nemojte zaboraviti pratiti vrhunske majstore, učiti od njih i izazivati vlastite granice. Sada je vaše vrijeme da oblikujete budućnost frizerskog svijeta. S vjerom, strašću i posvećenošću, možete postati nositelji promjena i ostvariti svoje snove.”

Neka ova inspirativna priča bude vodilja novim generacijama frizera i preduzetnika, potičući ih da hrabro koračaju prema svojim ciljevima. Aida nas podsjeća da je ključ uspjeha u vlastitoj motivaciji, radu i vjeri u vlastite snove.

Tim i Kerastase coauching 

Svjesna je važnosti timskog rada i uzajamne podrške, Aida ističe svoju duboku povezanost sa svojim timom u salonu, koji je uz nju već dugi niz godina. Za nju, kolege u salonu predstavljaju ne samo suradnike, već pravu obitelj, s kojom dijeli radost i izazove svakodnevnog poslovanja. Kada govori o svojoj ekipi, to čini s iskrenim ponosom, jer zna da je njihova posvećenost i stručnost ključna za uspjeh salona.

Osim toga, Aida je posebno počašćena što je odabrana za Kerastase Coacha 2024. godine. Ova priznanja predstavljaju potvrdu njenog izuzetnog talenta i predanosti frizerskoj industriji. Biti odabrana za takvu prestižnu ulogu donosi joj dodatnu motivaciju i ponos, jer zna da je njen rad prepoznat na širem nivou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here