HomeLjepotaNjegovana koža bez dlačica

Njegovana koža bez dlačica

REMOVE ACTIVE CARBON, ZA NJEGOVANU KOŽU BEZ DLAČICA

ŠTA JE AKTIVNI UGLJEN?

Aktivni ugljen je sastojak koji je za kratko vrijeme osvojio svijet kozmetike.  Jednostavno rečeno aktivni ugljen nastaje kada se ugljen tretira oksigenom. Koristi se hiljadama godina u medicini a svoju primjenu u kozmetici pronašao je još za vrijeme drevnog Egipta. Bio je toliko popularan da su ga nazvali ”crna magija”.

KAKO FUNKCIONIŠE?

Aktivni medicinski ugljen ima niz pora, odnosno prilično je šuplje građe, a te pore pomažu u hvatanju toksina, odnosno sprečavanju njihove apsorpcije i širenja po organizmu. Maska na bazi aktivnog ugljena uspješno izvlači nečistoće iz pora bez da se sama apsorbuje u kožu.

PROIZVODI ZA DEPILACIJU NA BAZI AKTIVNOG UGLJENA

Kada već uklanjamo dlačice, zašto ne bismo istovremeno očistili i pore od toksina? Remove proizvodi na bazi aktivnog ugljena su odlični baš u tome.

REMOVE ACTIVE CARBON MASKA

Remove Active Carbon maska zapravo ima trostruko dejstvo. Osim što brzo, efikasno i bezbolno uklanja dlačice, ona hrani i obnavlja tvoju kožu, čisteći je od toksina. Dovoljno je da naneseš sloj koji će prekriti tvoje dlačice, sačekaš 5-7 minuta kako bi ugljen počeo djelovati i potom laganim pokretima spužvice pod vodom sapereš ugljen skupa sa ostacima dlačica i ostalih nečistoća. Ništa lakše, zar ne?

REMOVE ACTIVE CARBON TRAKICE

Ukoliko si ipak fan trakica, Remove Active Carbon trakice su definitivno nešto što trebaš probati. Baš kao i maska, trakice efikasno uklanjaju dlačice ali i mitesere, odčepljuje pore, uklanja dublje nečistoće i mrtve ćelije kože. Jednostavno zalijepiš trakicu na željeno područje i brzo povučeš u smjeru suprotnom od rasta dlake. U setu dobiješ 20 trakice sa aktivnim ugljenom, 2 preddepilacijske maramice za ublažavanje boli i 2 postdepilacijske maramice za uklanjanje ostataka i umirivanje kože.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE