HomeLifestyleNovogodišnji make up

Novogodišnji make up

Umorni ste od starih ideja za dnevni izgled, ali činjenica da dolazi nova godina čini vas pomalo bezidejnim. Ne brinite! Donosimo vam ideje za kreativne lookove za doček nove 2021. godine!

Zbog pandemije, 2020. godina je u najmanju ruku bila čudna. Ipak, nadamo se da će nova godina donijeti bolje dane, i to je vrijedno proslave, pa makar i u udobnosti našeg doma. Kako da vaša šminka izgleda savršeno u praznično vrijeme? Otkrijte u nastavku!

Crvene usne

Crvena je uvijek jedna od najčešće preporučenih boja za sve prilike jer se odnosi na sreću i ljubav. Prema make up artistima, crvene usne će uvijek biti glavni odabir za praznike, a vaš novogodišnji makeup look nije iznimka. U 2021. godinu uđite sa sjajnim, crvenim usnama. Ova boja vašim usnama daje trajni sjaj.

Sjajne oči

Ako želite da vaša šminka izgleda kreativnije, pokušajte to učiniti na sljedeći način. Novost su jarke sjene na očima, koje su make up artisti često koristili tokom predstavljanja jesenjih i zimskih modnih linija.  Možete koristiti razne nijanse ružičaste, žute, plave, zelene, ljubičaste, narančaste kako biste naglasili oči uz trendy novogodišnji make up za 2021. godinu.

Zlatne olovke za oči

Iako ćemo uvijek biti ljubitelj tradicionalne crne olovke za oči, Nova godina je savršeno vrijeme za promjenu. Što se boja tiče, ne postoje svečanije od metalnih nijansi – posebno smo ljubitelji zlatne. Zamijenite svoju crnu olovku za oči zlatnom alternativom, a neka vam izbor budu vodootporne i baršunaste olovke, kako biste ih nanijeli na donju liniju trepavica.

Crna sjenila

Dramatičan i tajanstven look za Novu godinu možete dobiti s tamnom šminkom za oči, posebno s crnim sjenilima. Kao i prije, tamni i bogati smokey bit će glavni alat za stvaranje šik novogodišnjeg make-upa, ali također možete pribjeći i drugim tehnikama kreiranja tamne šminke za oči, sjenčanjem, na primjer, crne boje na kapcima uz pomoć sjajnih pigmenata. Tamni make up na očima, ali i ostatku lica bit će jako tražen za moderan novogodišnji izgled.

Svijetli eyeliner

Želite li da vaš novogodišnji look svi pamti? Vrhunski beauty blogeri i stilisti preporučuju naglašeni make up očiju svijetlim olovkama za oči. Olovka za oči u boji u trendovskim bojama izgledat će nevjerovatno i skladno će nadopuniti kompletan novogodišnji look.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE